Arrangör och kontakt

Arrangörer


arrangörer20

Projektet drivs ideellt av orienteringsklubbarna Alfta-ÖSA OK och Edsbyns OK i samarbete med Ovanåkers kommun.


Ovanåkers kommun

I Ovanåkers kommun finns en spännande kontrast mellan flera attraktioner med höga kulturvärden såsom Världsarvet Hälsingegårdar och naturupplevelser med allt från björnskådning till fiske och leder/trekking. 

För att vara en relativt liten kommun till invånarantalet så har vi en mångfald av arenor och anläggningar. Vi har bland annat flera skid- och motionsspår, tennisbanor, två simhallar, sporthallar, ridhus, bandyhall, bikepark, multipark, slalombacke och vandringsleder. Sveriges första inomhushall för bandy byggdes i Edsbyn mycket tack vare invånarnas engagemang. 

www.edsbyn-alfta.se samlas olika evenemang och aktiviteter att göra i Ovanåkers kommun! 

Läs mer Ovanåkers kommun här!


Alfta-ÖSA OK

Alfta-Ösa OK har främst orientering och skidorientering på programmet, men är även aktiva inom skidförbundet och mångkampsförbundet (orienteringsskytte). Klubben bildades 1980 men orienteringen i Alfta har anor sedan 1940-talet.

Alfta-Ösa OK har såväl bredd- som elitverksamhet. Breddverksamheten omfattar ungdoms- och motionsverksamhet som ofta utgår från den egna klubbstugan Kvarnstugan som ligger vid Forsparken, Alfta. Varje år ordnar klubben nybörjarkurser i orientering för ungdomar och vuxna.

Klubbens har två av världens bästa skidorienterare, Erik Rost och Tove Alexandersson, som båda tog flera VM- och EM-medaljer, varav ett flertal guldmedaljer, under 2017. Inom orienteringen så är Alfta-Ösa OK en av Sveriges bästa damklubbar med bland annat topplaceringar i de största stafetterna, svenska Tiomila och finska Venlastafetten, de senaste åren.

Klubben arrangerar varje år under en helg i samband med nationaldagen den 6 juni orienteringstävlingen Ösaträffen med tusentals deltagare. Bland övriga arrangemang där Alfta-Ösa OK medverkar varje år märks Sörklubbs kvällsorienteringar, Surströmmingskivan i Alfta Ishall, löpstafetten Stora Hälsingegårdars väg och julaftonsmorgon i Nabbastugan.

Mer information om klubben hittar du på www.alfta-osa.se


Edsbyns OK

Edsbyns orienteringsklubb bildades 1951, efter att tidigare ha varit en sektion i Edsbyns IF.

Klubben har genom åren varit en flitig tävlingsarrangör med allt från SM-tävlingar till vårt årliga 4-dagars,”Nisses Minne”. De senaste åren har vi även arrangerat tävlingar i mountainbikeorientering.

Klubben har numer inte många aktiva orienterare, men en uppskattad och välutnyttjad ungdomsverksamhet vår och höst.

Information om årets aktiviteter finns på http://idrottonline.se/EdsbynsOK-Orientering


Nybörjarkurs

Intresserad av att lära dig mer om orientering? Du kan även anmäla ditt intresse om att gå en nybörjarkurs, det gör du enklast direkt till respektive klubb, eller genom att kontakta oss på ovanaker@hittaut.nu, så sätter vi ihop någon lämplig nybörjarkurs. Alla, oavsett ålder, har stor nytta av att kunna läsa karta, använda en kompass och orientera sig i skog och mark. Med rätt kunskaper blir det både roligare och säkrare - så tag chansen och gå en nybörjarkurs du också!

Kontakt - Hittaut Ovanåker


Om du har problem att hitta en checkpoint, har frågor om vårt projekt eller vill sponsra - kontakta:

ovanaker@hittaut.nu

www.facebook.com/hittautovanaker

Kontakt Hittaut central organisation / Svenska orienteringsförbundet


Om du har tekniska problem med hemsida, app eller att registrera tex konto – vänligen kontakta:

hittaut@orientering.se

ovanaker swish

Våra partners