Arrangör och kontakt

Arrangörer

Projektet drivs ideellt av Trollhättans SOK i samarbete med Trollhättans  i Trollhättan.

TSOK_logga.png


Trollhättans SOK

Trollhättans skid- och orienteringsklubb är inte bara Trollhättans, utan också en av Västergötlands största, orienteringsklubbar. TSOK bildades 1937. Klubben har idag ca. 1000 medlemmar varav drygt 350 är aktiva i verksamheterna. TSOK:s egna tävlingar är mycket uppskattade och populära. Den största är orienteringstävlingen Vikingaträffen som brukar arrangeras Annandag påsk varje år. Dessutom arrangeras Kraftprovet och Marathonstafetten tillsammans med TIF friidrott.

Centrum för verksamheten är Skidstugan i Strömslund där äldsta delen stod klar 1947. Den har sedan byggts till i flera omgångar och den senaste tillbyggnaden stod klar 2010. Från Skidstugan utgår flera motionsspår, varav totalt 7,5 km är elbelyst. På vintern görs skidspår då snötillgången tillåter. I stugan, som är öppen för allmänheten under träningskvällar på tisdagar och torsdagar, finns omklädning, dusch och bastu. Området används flitigt av klubbens medlemmar, andra närliggande idrottsföreningar och allmänheten. Uppskattningsvis utövas det 40 000 motionstillfällen per år.

Barn, ungdom och vuxna nybörjare 
Varje torsdag hela året (med uppehåll på sommaren) är det ungdoms- och junior-/seniorträning vid skidstugan och dess närområde. Aktiviteterna är anpassade efter ålder och erfarenhet. Yngsta gruppen är Buskottar från 5 år. Varje år arrangerar TSOK dessutom nybörjarkurs för vuxna. Ett enkelt sätt att prova på sporten är att testa ”Månadens bana” i skidstugeterrängen.
Klubben bedriver också ungdomsträning i MTB-cykling.

TSOK är öppen för alla 
TSOK:s mål är att vara en breddklubb med elit. Klubben tycker att det är viktigt med social gemenskap. Vi ger utrymme för alla utövare, från motionären, de yngsta, elitlöparen till superveteranen. Alla har möjlighet att delta på sina egna villkor.

Mer info om klubben

Kontakt

Hör gärna av er till oss om på trollhattan@hittaut.nu


Våra partners