29.03.2023

Elittävlingarna PreO Syd 24-26 mars

Precisionsorientering
Under den senaste helgen, 24-26:e mars arrangerades Elittävlingar i precisionsorientering på 3 olika platser i Skåne med totalt 212 starter där bland de absolut bäst rankade i Sverige deltog i lyckade arrangemang

Fredagens Natt PreO Härlövs IF 

Under fredagen arrangerades Natt PreO vid Baslinjen - östra som den första deltävlingen i Svenska Cupen i PreO. Arrangören fick tillgång till Skepparslövs Golfklubb och Golfkro’s lokaler och kunde erbjuda middag för tävlande och arrangörer innan tävlingen. 53 deltagare kom till start från 33 olika klubbar fördelat på 40st i elitklassen och 13 startande i PreO-A. Av de 32 bäst rankade i Sverige fattades endast 6st, varav 4 av dem var på plats som arrangör. Det fanns även internationellt deltagande i form av 4st från Norge bland annat segraren Arno Grønhovd från Modum OL. Tävlingen genomfördes i skogsmark med aktivt skogsbruk och utmaningarna var främst att lösa en blandning av kurvbild- och punkobjektsproblematik i mörkret med pannlampa och ficklampa. Flera deltagare kom och tackade för de utmanande och roliga banorna efteråt. 

Lördagens PreO Andrarums IF 

Den andra deltävlingen i Svenska Cupen under lördagen arrangerades vid Andrarums IF klubbstuga i Vitemölla norr om Kivik. 73st kom till start, 52st i Elitklassen, 20st i PreO-A och 1 deltgare i Öppen. I elitklassen återfanns största delen av Sveriges bäst rankade precisionsorienterare och även deltagare från Norge och Danmark. Segrade gjorde Owe Andersson från OK Löftan. Terrängen var mestadels öppen och utmaningarna var en blandning av kurvbild- och vegetationsproblematik. 

Söndagens PreO OK Pan Kristianstad 

Under söndagen arrangerades den tredje deltävlingen i Svenska Cupen i den välkända terrängen i Kronoskogens naturreservat utanför Åhus. Arrangören fick tillgång att ha arenan vid Snickarhakens Ålabod och kunde ha sekretariatet inomhus samt ytor för deltagarna att sitta i solen intill Östersjöns strand. 85 deltagare från 48 olika klubbar kom till start varav 50st i elitklassen, 28st i PreO-A och 6st i PreO-B. Även här fanns internationellt deltagande i form av 6st från Norge och 4st från Danmark. Av de 30 bäst rankade i Sverige kom 27 till start. Segraren i elitklassen var Anders Höije från Göteborg-Majorna OK. Tävlingen genomfördes i strandskogsterräng med mycket detaljrika terrängformationer och utmaningen här var främst kontrollplacering i kurvbilden. De bäst placerade deltagarna hyllades med priser med anknytning till Åhus och Åhus Resort. 

PreO OK Pan

RELATERADE NYHETER

Preo Stafett Sm 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9916
PreO SM Tylösand 2023
Fler nyheter