O-Ringen, Åre juli 2023

Projekt VägVisaren var ett Arvsfondsprojekt som under fyra år arbetade med att skapa förutsättningar för personer med synnedsättning och blindhet att få möjligheten att orientera. Projektet hade från början Svenska Orienteringsförbundet delaktiga i projektet. Här visas bilder från O-Ringen i Åre, där Jan Thorin, som ser ungefär 2% på ena ögat och noll på andra, genomförde de tre sista etapperna. Till sin hjälp hade han en ledsagare, som endast ryckte in när det blev för knöligt underlag eller när Janne hade sträckor rakt genom skogen i obanad terräng. Efter projektets slut övergick det i SOFT:s regi och blev en naturlig del av dess paraverksamhetsutveckling.

Jan i OK Tyrs röda tröja och Tomas iförd ledsagarreflexväst på väg till start
Jan i folkhavet på väg till start
Ute i skogen. Jan, nu iförd reflexväst med texten SYNSKADAD, på ryggen läser kartan för att bestämma vägval och riktning.Jan stämplar i skogen tillsammans med andra O-Ringendeltagare.Jan tittar nära (och noga) på kartan för att bestämma väg till nästa kontroll.
Jan blir intervjuad av lokalpressen efter en av etapperna.I mål-/ presstältet pratar Jan med en imponerad och ivrig tysk journalist och orienterare.Jan i målspurten under sista etappen, blöt, trött men oerhört nöjd och stolt!