Karolin Ohlsson spurtar mot andra raka på Swedish League.

Bild: Johan Trygg.

16.04.2023

Andra raka för Karolin Ohlsson

Orientering
Karolin Ohlsson, Järla Orientering, vann för andra dagen i rad när Swedish League långdistans avgjordes i utmanande Valdemarsvik-terräng. – Skitkul, en jäkla kanonstart, sammanfattar Ohlsson Swedish League-helgen i Valdemarsvik.

En lycklig Karolin Ohlsson kunde summera en toppenstart på säsongen och har nu med sig ett bra självförtroende till världscupen i Norge om två veckor.

– Det var tufft fysiskt, lite mustigare än vad jag tänkt mig. Jag fick jobba jättemycket med att hålla fokus men jag kämpade på bra. Det känns viktigt att komma in rätt i säsongen, jag har haft det struligt i många år, berättar Ohlsson vidare.

– Tekniskt tycker jag det gick riktigt bra men jag tappade nog ganska mycket på första långsträckan. Jag sprang ganska rakt på med det blev ganska mycket som ett S, när jag hoppade mellan höjderna. Men jag jobbade mig tillbaka i loppet. De tekniska partierna uppe på höjderna passar mig bra.

Ohlsson kan se tillbaka på en riktigt bra träningsvinter

– Jag har inte velat släppa upp så mycket än. Så jag kanske fick slita lite hårdare den här helgen men jag hoppas och tror det känns lite lättare på världscupen i Norge, säger hon.

Dagens tvåa blev IFK Göteborgs Elin Månsson som också hon kan se tillbaka på en bra helg. Hon blev fyra i går och har stärkt aktierna för att ta en plats i världscuplaget andraplatsen idag, 48 sekunder bakom vinnaren.

– Jag tycker det här borde räcka. Vi får väl se vad de tänker, säger Elin Månsson och fortsätter:

 – Jag är väldigt nöjd med loppet. Det var stabilt, men tufft fysiskt. Jag sprang väldigt mycket själv förutom att jag hade sällskap med Vilma (von Krusenstierna) på en av looparna.

Lite dramatiskt var det också under banan för Månsson.

– Jag knockade ett träd och blev lite groggy och det rann blod. Jag tappade lite fokus några kontroller. Sedan var jag riktigt trött andra halvan, berättar Månsson.

Elin Månsson på väg mot mål.

Elin Månsson på väg mot andra plats. Foto: Johan Trygg.

På medeldistansen i går var Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, ”bara” åtta men idag sprang hon in som trea efter att han blivit upphämtad av Karolin Ohlsson på slutet.

– Det var väldigt slitigt fysiskt från start men jag bara bestämde mig för att långdistans är jag bra på. Det gäller att orka kämpa hela vägen. Jag gjorde ett lite större misstag på en kontroll och ett sämre vägval, berättar Lina Strand och fortsätter:

– Jag hade kommit ifatt Alva Sonesson innan och så såg jag att hon var före igen och så kom ”Karro” bakom. Vi sprang olika men så fick jag ryggen på henne igen. Repet kunde gått men jag bestämde mig för att ge järnet hela vägen in. Jag är nöjd över den mentala vändningen.

Resultat
2023-04-16 Swedish League, #2, lång (WRE) + Valdemarsviksdubbeln

W21, 12 890 m: 1) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, 1.30.55, 2) Elin Månsson, IFK Göteborg Orientering, +1.10, 3) Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, +2.05, 4) Andrea Svensson, OK Tisaren, +2.18, 5) Alva Olsson, Linköpings OK, +2.50, 6) Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn OF, +4.37.

Komplett resultat.

Bildtext toppbild. Karolin Ohlsson ger järnet på väg mot andra raka Swedish League-segern. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

Pallen under världscupen i Olten
Svensk vann världscupssprinten och Regborn trea
Hanna Lundberg Olten VC
Hanna Lundberg bästa svenska på världscupsprinten
Tove Alexandersson spurtar till seger på knockout-sprinten i Olten, Schweiz.
Ny världscupseger för Tove Alexandersson – efter vass avslutning
Fler nyheter