Löpare under SM i stafett i fjol utanför Sundsvall

Bild: Tilda Andersson

22.03.2024

Eliten på plats vid svenska Stafettligans urpremiär i påsk

Orientering
Den svenska orienteringseliten kommer till Klingatorpet i de djupa Göingeskogarna i påsk. Till detta stjärnglänsande startfält kommer det också att bli internationell fägring då ett stort antal utländska löpare och klubbar sluter upp på säsongspremiär för Swedish League och urpremiären för Stafettligan.

Helgen inleds på långfredagens förmiddag med den första deltävlingen av Swedish Leauge. Det kommer bli en tuff långdistans i skogarna väster om Immelnsjön.

På påskafton fortsätter evenemanget med Swedish Leauge deltävling 2 som blir en klurig medeldistans i samma område.

Helgen avslutas på påskdagen med den första deltävlingen någonsin av Stafettligan där man ska kora den bästa stafettklubben i Sverige både på dam och på herrsidan!

"Vi som arrangörer är mycket nöjda med anmälningsläget och det kommer att bli över 2 000 löpare i skogen varje dag. Vidare är det ett fantastiskt startfält vi har fått hit. Hela herr- och damlandslaget så när som på en eller två löpare och ett stort antal utländska löpare kommer hit så konkurrensen blir stenhård!"

Internationella Orienteringsförbundet kommer även att livesända Stafettligan på sin plattform IOF TV och det kommer även att bli livesändningar från fredagens och lördagens tävlingar.

Första start på fredagen är kl 11 och på lördagen är det kl 10. Stafetten startar kl 09.30 med damerna och kl 11.30 för herrarna. Samlingen är 5 km norr om om Immelns samhälle och alla är välkomna dit för att se på orienteringsunderhållning i världsklass. 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter