Många damlag anmälda till årets Tiomila. Här ser vi några av damlöpare från ifjol, längst fram Alma Svennerud, Karlskrona SOK

Bild: Adam Segerslätt

08.03.2024

Fler damlag anmälda till Tiomila

Orientering
5 mars var första anmälningsstoppet till årets Tiomila. Totalt har över 800 lag redan anmält sig, från 13 länder. Antalet damlag ökar också i takt med det nya upplägget som består av sex sträckor varav två natt.

Det har varit ett stort intresse för att anmäla sig till Tiomila som anordnas i Nynäshamn i början av maj. Antalet anmälda lag och löpare var vid första anmälningsstoppet fler än 2022 i Örebro och betydligt fler än 2023 i Skellefteå.

I skrivande stund är det 818 lag som anmält sig, fördelat på 252 i Ungdomskavlen, 302 i Herrkavlen samt 264 i Damkavlen. 

– Verkligen kul att så många lag/löpare redan är anmälda till Tiomila-helgen, vi ser glädjande nog ett ökat intresse för Tiomila igen. Vi som arrangörer ska göra vårt yttersta för att det ska bli den bästa orienteringsfesten, säger tävlingsledaren Christer Nordström.

Damkavlen som i år är utökad till sex sträckor, varav natt på de två första, innebär premiär med natt.

– Extra kul att så många damer är anmälda och gillar det nya upplägget. I dagsläget är 264 damlag anmälda vilket innebär 1 584 löpare. Jämfört med antalet anmälda vid första anmälningsstoppet 2022 och 2023 så är det fler damer anmälda i år, 1 584 jämfört med 1 485 respektive 1 135 löpare, säger Lennart Agén, press- och marknadsansvarig.

Anmäl ungdomslag, utan efteranmälningsvgift, fram till 1 april
För många klubbar finns det en osäkerhet innan säsongen dragit igång på allvar om hur många ungdomar som är aktiva och kan/vill vara med på Tiomila. Därför förlängs nu anmälan, utan efteranmälningsvgift, till 1 april, samma datum som anmälningsstopp 2. Det är alltså möjöigt att anmäla ytterligare lag i Ungdomskavlen, dock inte att avanmäla. För lag som anmäler sig i Dam- respektive Herrkavlen tillkommer efteranmälningsvgift, precis som tidigare.

Jag vill också anmäla vårt lag till Tiomila

Graf som visar utveckling anmälda lag till Tiomila

RELATERADE NYHETER

st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
IMG 2212
Inför stafettligan #2 – Stigtomtakavlen
Fler nyheter