Många damlag anmälda till årets Tiomila. Här ser vi några av damlöpare från ifjol, längst fram Alma Svennerud, Karlskrona SOK

Bild: Adam Segerslätt

08.03.2024

Fler damlag anmälda till Tiomila

Orientering
5 mars var första anmälningsstoppet till årets Tiomila. Totalt har över 800 lag redan anmält sig, från 13 länder. Antalet damlag ökar också i takt med det nya upplägget som består av sex sträckor varav två natt.

Det har varit ett stort intresse för att anmäla sig till Tiomila som anordnas i Nynäshamn i början av maj. Antalet anmälda lag och löpare var vid första anmälningsstoppet fler än 2022 i Örebro och betydligt fler än 2023 i Skellefteå.

I skrivande stund är det 818 lag som anmält sig, fördelat på 252 i Ungdomskavlen, 302 i Herrkavlen samt 264 i Damkavlen. 

– Verkligen kul att så många lag/löpare redan är anmälda till Tiomila-helgen, vi ser glädjande nog ett ökat intresse för Tiomila igen. Vi som arrangörer ska göra vårt yttersta för att det ska bli den bästa orienteringsfesten, säger tävlingsledaren Christer Nordström.

Damkavlen som i år är utökad till sex sträckor, varav natt på de två första, innebär premiär med natt.

– Extra kul att så många damer är anmälda och gillar det nya upplägget. I dagsläget är 264 damlag anmälda vilket innebär 1 584 löpare. Jämfört med antalet anmälda vid första anmälningsstoppet 2022 och 2023 så är det fler damer anmälda i år, 1 584 jämfört med 1 485 respektive 1 135 löpare, säger Lennart Agén, press- och marknadsansvarig.

Anmäl ungdomslag, utan efteranmälningsvgift, fram till 1 april
För många klubbar finns det en osäkerhet innan säsongen dragit igång på allvar om hur många ungdomar som är aktiva och kan/vill vara med på Tiomila. Därför förlängs nu anmälan, utan efteranmälningsvgift, till 1 april, samma datum som anmälningsstopp 2. Det är alltså möjöigt att anmäla ytterligare lag i Ungdomskavlen, dock inte att avanmäla. För lag som anmäler sig i Dam- respektive Herrkavlen tillkommer efteranmälningsvgift, precis som tidigare.

Jag vill också anmäla vårt lag till Tiomila

Graf som visar utveckling anmälda lag till Tiomila

RELATERADE NYHETER

. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Tove Alexandersson på väg mot klar seger i kvalet på VM-sprinten.
Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval
Fler nyheter