Hanna Lundberg spurtar i mål vid världscupen i Schweiz 2022.

Bild: Erling Thisted/IOF.

14.04.2023

Hanna Lundberg står över Swedish League-premiären

Orientering
Det blir ingen start på helgens Swedish League-tävlingar i Valdemarsvik för landslagets och OK Renens Hanna Lundberg. Det är problem med en sena i foten som stoppar förstaårssenioren.

Det var på landslagslägret i Norge förra veckan som Hanna Lundberg fick lite känning i foten.

– Häromdagen bestämde jag mig för att det är ingen idé att chansa med att tävla den här helgen, berättar hon och fortsätter:

– Jag sprang på foten i går (torsdag) och det känns att det har lagt sig och känns mycket bättre. Men jag tog ändå beslutet att det bästa för mig är att stå över den här helgen med tanke på resten av säsongen. Det var så klart ett tufft beslut. Jag känner mig ändå trygg, och det är många som står bakom mig i beslutet.

Hur tänker du kring att det är en världscup snart?
– Jag tog det här beslutet utifrån att det är det bästa sett över hela året i min hållbara utveckling. Vi får se om jag får förtroende att springa världscupen, säger Lundberg.

Förbundskapten Anneli Östberg kommenterar så här om läget för Hanna Lundberg:
– Hanna har haft det lite struligt den senaste tiden. Hon ska göra det som är bäst för att kunna leverera på viktiga tävlingar framöver. Just nu är det bästa för henne att vila den här helgen. Vi låter helgen gå och så gör vi uttagning till världscupen i Östfold nästa vecka.

Dagens Swedish League på medeldistans följer du här på Eventor

Bildtext toppbild. Hanna Lundberg missar helgens Swedish League-tävlingar på grund av känningar i en fot. Foto: Erling Thisted/IOF.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter