Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Hanna Lundberg med grön gräsmatta och skog bakom sig.

Bild: Caroline Karlsson.

17.02.2023

Hanna Lundberg testar formen på skidor – två gånger om

Skidorientering
Efter en lång tid utan tävlingar kan inte Hanna Lundberg hålla sig längre. I helgen tävlar hon både på SM i skidorientering i Mora och på söndagens individuella Ski Classics-lopp i Grönklitt.

Hanna Lundberg avslutade orienteringssäsongen med tre VM-guld i Portugal i början på november. Sedan dess har inte nummerlappen varit på förutom vid en skidorientering i Norge före jul.

Hanna åkte ju så sent som förra vintern JVM i längdåkning och har också JVM-guld i skidorientering på meritlistan. Nu tänker hon känna på formenpå  SM-sprinten i skidorientering i Mora i morgon och sedan Ski Classics-loppet över 12 kilometer med individuell start i Grönklitt på söndag.

När bestämde du dig för att åka SM och vad tror du om dina chanser?
– Jag bestämde mig förra helgen. Jag behöver tävla av mig lite. Jag älskar ju att tävla, det är det bästa, säger Hanna Lundberg och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag ska tro om mina chanser i morgon. De som kör skidorientering hela tiden är ju väldigt duktiga på det. Jag har nog fart under skidorna, men det ska gå rätt också.

Vad är bakgrunden till att du kommer till start på Ski Classics-loppet?
– Man fick anmäla intresse till det loppet och jag fick en plats, det är jag glad för. Det ska bli kul, men där har jag ännu mindre koll på var jag står. Det blir väldigt spännande, säger Lundberg.

Hur går vinterträningen för övrigt?
– Det går helt okej. Men det har varit någon stukad fot och lite småstrul. Jag är jätteglad att jag har skidorna så jag kan träna på. Jag är inte orolig och är sjukt taggat på att börja springa in emot orienteringssäsongen, avslutar Hanna Lundberg.

Bildtext: Hanna Lundberg ser fram emot orienteringssäsongen men i helgen testar hon formen både som skidorienterare och längdåkare. Foto: Caroline Karlsson.

Text: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

Linus Rapp till vänster och Linda Lindkvist till höger spurtar i mål på skidorientering.
Slutställning Svenska cupen skidorientering
Jonatan Ståhl och Andrei Lamov vann SM-stafetten i skidorientering i Luleå.
SM-guld till IFK Mora OK och I 19 IF
En leende Jonatan Ståhl lyfter skidor och stavar efter sitt SM-guld på medeldistans.
Ståhl starkast när IFK Mora dominerade stort
Fler nyheter