Hanna Lundberg med grön gräsmatta och skog bakom sig.

Bild: Caroline Karlsson.

17.02.2023

Hanna Lundberg testar formen på skidor – två gånger om

Skidorientering
Efter en lång tid utan tävlingar kan inte Hanna Lundberg hålla sig längre. I helgen tävlar hon både på SM i skidorientering i Mora och på söndagens individuella Ski Classics-lopp i Grönklitt.

Hanna Lundberg avslutade orienteringssäsongen med tre VM-guld i Portugal i början på november. Sedan dess har inte nummerlappen varit på förutom vid en skidorientering i Norge före jul.

Hanna åkte ju så sent som förra vintern JVM i längdåkning och har också JVM-guld i skidorientering på meritlistan. Nu tänker hon känna på formenpå  SM-sprinten i skidorientering i Mora i morgon och sedan Ski Classics-loppet över 12 kilometer med individuell start i Grönklitt på söndag.

När bestämde du dig för att åka SM och vad tror du om dina chanser?
– Jag bestämde mig förra helgen. Jag behöver tävla av mig lite. Jag älskar ju att tävla, det är det bästa, säger Hanna Lundberg och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag ska tro om mina chanser i morgon. De som kör skidorientering hela tiden är ju väldigt duktiga på det. Jag har nog fart under skidorna, men det ska gå rätt också.

Vad är bakgrunden till att du kommer till start på Ski Classics-loppet?
– Man fick anmäla intresse till det loppet och jag fick en plats, det är jag glad för. Det ska bli kul, men där har jag ännu mindre koll på var jag står. Det blir väldigt spännande, säger Lundberg.

Hur går vinterträningen för övrigt?
– Det går helt okej. Men det har varit någon stukad fot och lite småstrul. Jag är jätteglad att jag har skidorna så jag kan träna på. Jag är inte orolig och är sjukt taggat på att börja springa in emot orienteringssäsongen, avslutar Hanna Lundberg.

Bildtext: Hanna Lundberg ser fram emot orienteringssäsongen men i helgen testar hon formen både som skidorienterare och längdåkare. Foto: Caroline Karlsson.

Text: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl med silver och Ella Turesson med guld på U23-VM.
Landslagstrupper skidorientering 2024-2025
Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Fler nyheter