14.12.2023

Högt deltagande till Riksläger Vinter

Skidorientering
Hela 90 stycken har anmält sig till Riksläger Vinter som arrangeras den 10-12 januari i Orsa Grönklitt. ”Otroligt glädjande att vi blir så många till Riksläger Vinter", säger Karolina Östlund, vik. barn- och ungdomsutvecklare på Svenska Orienteringsförbundet.

Riksläger Vinter är ett återkommande populärt inslag inom Skidorientering där ungdomar får träffa kompisar, leka på skidor, träna skidorienteringsteknik och få feedback. Lägret arrangeras i början av året, där nästa läger genomförs 10-12 januari 2024.  

Senast Riksläger Vinter var det drygt 50 deltagare, till kommande Riksläger Vinter är det hela 90 anmälda, 64 ungdomar och 26 ledare.   

– Det är otroligt glädjande att vi blir så många till Riksläger Vinter. Det är deltagare från hela landet och både erfarna och nybörjare. Vi ser fram emot att välkomna alla till ett snöfyllt Orsa Grönklitt, säger Karolina Östlund.   

Karl-Johan Björkman är projektledare för Riksläger Vinter.  

– Jättekul att så många som anmält sig! Det väntar roliga dagar i ett vintrigt Orsa Grönklitt där ungdomarna får prova på Skidorientering under fina förhållanden. Och får träffa nya kompisar med liknande intresse från hela Sverige, säger han och fortsätter.   

– Jag berättade för mina elever på skidgymnasiet, vilka kommer att leda ungdomarna som deltar på lägret, om det höga deltagarantalet. Vi blev alla extra taggade och ser fram emot fina, roliga, lärorika dagar tillsammans med alla ungdomar som är nyfikna på skidorientering. 

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl med silver och Ella Turesson med guld på U23-VM.
Landslagstrupper skidorientering 2024-2025
Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Fler nyheter