Ungdomar i Full fart på en ungdomssträcka vid 25-manna 2022.

Bild: Tilda Andersson.

25.05.2023

Höstens 25-manna bjuder på nyheter

Orientering
25-manna 2023 arrangeras av Tullinge SK och IFK Tumba SOK med Lida friluftsgård som tävlingsarena. När stafetten avgörs den 7 oktober så väntar flera nyheter i arrangemanget.

– Vi fortsätter att skruva på likvärdigheten med att förändra ”damsträckan”, sträcka 6, från röd till blå, precis som för ”herrsträckan”. Likaså minimiantalet damer respektive herrar, berättar tävlingsledaren Lennart Agén.

Detta innebär följande: Ett lag ska bestå av minst nio herrar varav minst en H16 eller yngre. Minst nio damer varav minst en D16 eller yngre. Max åtta H21-löpare och max åtta D21-löpare.

Kan du berätta om fler nyheter Lennart?
– Jo, en annan uppskattad förbättring blir att sträckorna 3, 4 och 23 springer med karta i skala 1:7500. Det är en efterlängtad nyhet för många.

– Vi kommer också att ha separat omstart för sträcka 25, som är ju klart flest, även om vi hoppas att de är få. Vi har också lagt stor energi på att tidsschemat ska hålla. Några minuter därefter kommer vi ha omstart för övriga. Då blir det lite lugnare i skogen för alla, framförallt vid de inledande kontrollerna.

En annan positiv sak med 25-mannahelgen i höst är att lördagens stafett och söndagens medeldistans kommer att gå i två helt olika områden.

– Terränglådan vid inledningen för elitklasserna blir mer eller mindre ”jungfrulig”. Det är ovanligt i Stockholm, avslutar Lennart Agén.

Inbjudan 25-manna 2023.

Bildtext toppbild. Full fart på en ungdomssträcka vid 25-manna 2022. I höst arrangeras 25-manna vid Lida friluftsgård i Botkyrka. Foto: Tilda Andersson.

RELATERADE NYHETER

Pallen under världscupen i Olten
Svensk vann världscupssprinten och Regborn trea
Hanna Lundberg Olten VC
Hanna Lundberg bästa svenska på världscupsprinten
Tove Alexandersson spurtar till seger på knockout-sprinten i Olten, Schweiz.
Ny världscupseger för Tove Alexandersson – efter vass avslutning
Fler nyheter