Tiomila 2023 damkaveln

Bild: Adam Segerslätt

10.01.2024

Inbjudan till Tiomila 2024 har publicerats

Orientering
Med 115 dagar kvar till Tiomila, som kommer att avgöras på Kvarnängens IP i Nynäshamn, har den tredje bulletinen, även kallad inbjudan, nu publicerats. I denna återfinns viktig information om anmälningsdatum, tävlingsterräng, starttider och sträcklängder.

I år avgörs den mytomspunna Tiomilakavlen i skogarna kring Nynäshamn mellan den 4–5 maj. Idag kom arrangörerna ut med den efterlängtade tredje bulletinen. Det är nu hög tid att börja förbereda sig inför resan mot Tiomila, planera laguppställningen och boka logi. All nödvändig information finns att tillgå i bulletinen, läs den här.

– Nu, med Bulletin #3 och all fakta, kan jobbet på allvar börja med att planera vilka löpare som springer vilka sträckor, säger Lennart Agén, pressansvarig för Tiomila 2024. 

Tiomiladygnet inleds med Ungdomskavlen på lördag eftermiddag med start klockan 14:00 och beräknad målgång 16:30. I ungdomskavlen får personer upp till 16 år delta, sträckorna varierar mellan 4,6 och 3,1 km.

Någon timme efter att ungdomarna gått i mål är det dags för Tiomilakavlen att starta. I år inleds kavlen med tre sträckor i dagsljus med start klockan 17:15. Efter tre sträckor tar kavlen ett uppehåll för att sedan starta om klockan 23:30 med jaktstart på den längsta sträckan ”Långa natten”. De lag som är mer än 60 min efter startar i en vågstart. Första lag beräknas gå i mål klockan 06:20.

För första gången kommer damkavlen innehålla sträckor i mörker. Starten går klockan 21:15 och inleds med två nattsträckor för att sedan likt Tiomilakavlen ta ett uppehåll och återupptas klockan 07:00 den längsta sträcka, som för damerna går i dagsljus. De lag som är mindre än 60 min efter tätlaget startar i en vågstart. Första lag beräknas korsa mållinjen klockan 10:20 på söndag morgon.

I samband med att inbjudan publicerades öppnades även anmälan till kavlarna, anmäl ditt lag här.

Läs mer om Tiomila i bulletinen på Tiomilas uppfräschade hemsida, tiomila.se.

RELATERADE NYHETER

Emil Auselius
Emil Auselius, Bredaryds SOK tog hem förstasträckan på Jukola 2023
Jukolabilder Hugo Mattsson 01062
Så följer du den finska orienteringsfesten Jukola & Venla i helgen
Schweiz Världscup Individuell Sprint 26 Maj Hugo Mattsson 5153
Sveriges trupp till Student-VM i Bulgarien
Fler nyheter