21.04.2023

KAISA ROOBA, EN AV DE UNGA LEDARNA PÅ RIKSLÄGRET JUNIOR/SENIOR

Orientering
I år kommer U25-Camp tillbaka till Idre Fjäll med ett nytt namn – Rikslägret junior/senior. Kaisa Rooba har både varit deltagare och ledare på lägret. I år är hon en av ledarna för utbildningsspåret Ledarskap & Barnträning.

Rikslägret junior/senior riktar sig till dig mellan 17–25 år (födda 1998–2006). På lägret finns det möjlighet för deltagarna att skräddarsy vad de vill göra utifrån deras egna intressen. Det finns flera träningar, utbildningar och sociala aktiviteter att välja mellan.  

- Det är en fantastisk gemenskap. Man kan styra upplägget och välja vad man ville göra. Man kan gå en utbildning på förmiddagen och träna under eftermiddagen om man vill eller bara träna och tävla, berättar Kaisa Rooba.  

I år finns det tre utbildningsspår som leds av unga, rutinerade ledare.

Kartritning – ledare, Joel Börjesson-Eriksson
Banläggning – ledare, Johanna Wilhelmsson
Ledarskap & Barnträning – ledare, Kaisa Rooba och David Hector

Värjer du att träna och tävla under lägret finns det övningar för både orienteringslöpning och mountainbikeorientering. Tomas Landqvist, förbundskapten för juniorlandslaget kommer tillsammans med Sofie Landqvist, RIG-tränare att ansvara för träningsdelen under veckan. För de som vill tävla går det att kombinera lägret med Idrefjällveckan.

Under samma datum som Riskläget junior/senior (25-30juni) arrangeras Rikslägret Ungdom för dig som är mellan 13–16 år. Sista anmälningsdag till lägren är 10 maj.

Anmälan och mer information om båda lägren finns här.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter