Intervju med Gustav Bergman under världscupen i Borås 2022

Bild: Tilda Andersson

08.06.2023

Kommunikationschef till Svenska Orienteringsförbundet

Orientering
Vill du vara en del av en spännande och dynamisk idrottsorganisation? Har du erfarenhet av kommunikation och/eller marknadsföring? Då kan du vara den strategiska och analytiska kommunikationschefen vi söker till Orienteringsförbundet!

Orienteringsförbundet är en nationell idrottsorganisation som främjar och utvecklar orienteringssporten i Sverige. Vi arbetar för att främja hälsa, gemenskap och naturnära upplevelser genom att arrangera tävlingar, utbilda tränare och stödja föreningar och idrottare. Vi har en passion för att utveckla orienteringssporten och vi söker nu en kommunikationschef som vill vara en del av vår positiva framtidsresa och som tillsammans med oss vill förflytta och stärka svensk orientering ytterligare!

Vi erbjuder dig en familjär arbetsmiljö, där det alltid finns utrymme för utveckling och påverkan. Som kommunikationschef är du en nyckelperson på Orienteringsförbundet och i förbundets verksamhet.
Tillsammans med dina kollegor på kommunikationsavdelningen agerar ni som ett bollplank och konkret stöd till övrig personal inom förbundet i syfte att stärka vår kommunikation och närvaro internt inom orienteringssverige, till våra föreningar och våra medlemmar.

Externt handlar ditt och din avdelnings jobb mycket om att skapa synlighet för orienteringsidrotten; ju mer fokus på vår idrott i media, desto bättre. Rent konkret innebär det bland annat att du och ditt team ser till att skapa uppmärksamhet för våra största tävlingar, både nationellt och internationellt, och att du ständigt servar media med spännande uppslag om såväl bredd som elit. Du kommer att vara pressansvarig på våra stora mästerskap och driva vår långsiktiga mediesatsning, som dels handlar om att skapa relevant innehåll för våra egna kanaler, dels syftar till att placera så många värdetävlingar som möjligt i kanaler som når ut brett i Sverige.

Ansvarsområden & uppgifter:

• Pressansvarig
• Personal-och budgetansvar
• Utveckla och genomföra kommunikationsstrategier för att öka medvetenheten om orienteringssporten och förbundets verksamheter
• Omvärldsbevakning, identifiera möjligheter och utmaningar
• Ansvara för digital kommunikation, inklusive webbplats och sociala medier
• Samarbeta med interna och externa intressenter för att stärka förbundets varumärke och synlighet.

Personprofil
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom marknadsföring, kommunikation eller relaterat område. Du besitter flera års erfarenhet inom kommunikation och/eller marknadsföring med bevisad framgång.

Du har ett starkt strategiskt och analytiskt tänkande med förmåga att omsätta idéer till konkreta planer och åtgärder. Dessa egenskaper kommer att ha stor betydelse då du som högst ansvarig för kommunikationen kommer att behöva göra många strategiska val i vår resa mot 2030 som styrs av vår strategi, Kompassriktning 2030. Du är social och entusiasmerande och har förmågan att samarbeta med olika intressenter både internt och externt.

Krav för att lyckas i rollen:

• Relevant utbildning
• Flera års erfarenhet av liknande roll
• Utmärkta kommunikationsfärdigheter
• Erfarenhet av att ha arbetat inom idéburen verksamhet. Kunskap om orientering är meriterande.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: 8–17, oreglerad arbetstid. Kvällar och helger förekommer.
Körkort: B
Plats: Stockholm, Hammarby sjöstad.

I rollen som kommunikationschef med pressansvar ingår resor och övernattningar i tjänsten.

Läs mer och sök tjänsten här: https://performiq.se/lediga-jobb/7745/

Välkommen med din ansökan!

RELATERADE NYHETER

. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Tove Alexandersson på väg mot klar seger i kvalet på VM-sprinten.
Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval
Fler nyheter