Emil Svensk ligger i täten före en klunga på Lidingöloppet 2022.

Bild: Johan Trygg

25.09.2023

Många snabba orienterare på Lidingöloppet

Orientering
Det var många orienterare med snabba fötter som presterade fina resultat på Lidingöloppets olika distanser i helgen. Emil Svensk blev fyra på 30 kilometer. Två orienterare till tog sig in topp tolv: Olle Kalered som sjua och Erik Barr Zeilon som tolva.

Emil Svensk var offensiv i loppet och låg länge i ledningen men fick till slut ge sig i kampen om topp tre. Vann gjorde amerikanen Diego Estrada på tiden 1.39.11, tvåa slutade Linus Rosdahl med 1.40.27 och trea blev spanjoren Chakib Lachgar Iatrache nio sekunder där bakom och 33 sekunder före Emil Svensk på fjärdeplatsen. Olle Kalered hade 1.43.09 som sjua och Erik Barr Zeilon sprang i mål som tolva med 1.47.15. I damklassen blev Filipa Rodrigues tia med tiden 2.04.51.

I fjol sprang Emil Svensk på 1.39.06 och det var den bästa ”orienterartiden” på många år. Den snabbaste tiden av en orienterare står sig fortfarande från 1987 när Mats Hellstadius sprang in som trea på 1.38.56.

På Lidingöloppet andra distanser så var det många orienterare som utmärkte sig med fina prestationer.

På 15 kilometer så knep Max Peter Bejmer andraplatsen 44 sekunder bakom vinnaren David Nilsson och 16 sekunder före trea John Börjesson. Som sjua och åtta totalt och etta och tvåa i M22-klassen sprang Viktor Svensk och Albin Gezelius i mål. Viktor var sju sekunder före över mållinjen. På damernas 15 kilometer blev Moa Enmark trea, dryga minuten bakom segrande Lovisa Kissa från Uganda.

På 10 kilometer så var det två orienterare i topp på K22-klassen. Tilda Östberg vann två sekunder före Emma Eriksson. I P17 så blev Max Österberg tvåa 14 sekunder före Emil Ling som trea.

Resultat Lidingöloppet 2023

Bildtext: Emil Svensk var en av många orienterare som sprang fort på Lidingöloppet. Bilden är från Lidingöloppet 2022. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

240714 Vmsprintstafett Tovealexandersson Tildaandersson
Svenskt antiklimax på VM-sprintstafetten
Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Fler nyheter