06.03.2024

Maurten förlänger med Svensk Orientering

Svensk Orientering
Samarbetet mellan Svenska Orienteringsförbundet och Maurten förlängs. ”Otroligt glädjande nyheter för hela orienteringen”, säger Fredrik Tanfara, marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Samarbetet mellan Svenska Orienteringsförbundet och Maurten har pågått i flera år, där fokus har legat på att ge energi till landslagsutövarna i landslagen.

– Samarbetet har varit uppskattat av våra aktiva och för några av de aktiva blivit en given del av träning, tävling och för återhämtning. Därför gör det mig väldigt glad och tacksam över att vi nu förlänger samarbetet och våra landslag får den extra energin de behöver efter tuffa träningspass och i samband med tävlingar, säger Fredrik Tanfara, marknads-och försäljningschef Svenska Orienteringsförbundet

Caroline Young är Marketing Lead hos distributionsbolaget RLVNT Distribution AB som ansvarar för marknadsföringen och försäljning av Maurten i Norden.

– Det känns såklart jättekul och spännande att få fortsätta samarbetet med orienteringsförbundet och landslagen. Att få jobba med de här fantastiska idrottarna, som vet allt om uthållighet och prestation, är en ynnest och vi ser fram emot att fortsätta förse dom med världsledande teknik och energi i träning samt tävling.

Redan 2015 upptäckte man på Maurten hur man, med hjälp av hydrogel-teknik, kunde tillverka energi till sportutövare med betydligt högre mängd kolhydrater i sina gels, jämfört med konkurrenterna. Helt baserat på naturliga ämnen blev Maurten väldigt fort populär, och bara något år senare började flera av världens bästa atleter använda energitillverkarens produkter, där ibland världens bästa orienterare från Sverige.

RELATERADE NYHETER

Schweiz Världscup 22 Maj Hugo Mattsson 04099
Orienteringstränare inom Dala Sports Academy Elit
Världscupen Sprintstafett 3 Aug 2023 Hugo Mattsson 7802
Fler väljer att bli partner till orienteringen ”väldigt engagerad målgrupp”
Hittahem innebär att orienteringsföreningar arrangerar regelbundna sprintträningar i parkmiljöer, i socioekonomiskt utsatta områden där det finns få etablerade idrottsarenor.
Hittahem lockar nya målgrupper
Fler nyheter