Tero Marjamäki, ny kommunikationschef

Bild: Johan Trygg

18.10.2023

Ny kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet

Svensk Orientering
Tero Marjamäki tar över som ny kommunikationschef för Svenska Orienteringsförbundet. Han kommer närmast från Innebandyförbundet och har en bakgrund som journalist och kommunikatör. Tillsammans med kommunikationsteamet kommer han jobba hårt för att lyfta orienteringen ytterligare.

Tero Marjamäki har över 15 års erfarenhet att arbeta med kommunikation, både från mediesidan som journalist och från kommunikationssidan där han varit på PR-byrå samt haft ledande kommunikationsroller. Senast från en roll som kommunikationschef på Svenska Innebandyförbundet.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Tero till jobbet som kommunikationschef hos oss. Tjänsten har varit vakant en längre tid och nu är äntligen kommunikationsgänget fulltaliga och vi ser fram emot än mer synlighet för orientering och mer av både kommunikation och dialog. Tero kommer med sin erfarenhet inom media och idrott att bli ett värdefullt tillskott till både ledningsgruppen och kommunikationsavdelningen, säger Susanne Maarup, förbundschef på Svenska Orienteringsförbundet med stolthet.

Som kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet har Tero ansvaret för den totala kommunikationen från förbundet. Ett viktigt fokus kommer vara att utveckla kommunikationsstrategin, säkerställa så Svensk Orientering får ut maximalt från sina kommunikationsinsatser, med målet att bidra till Kompassriktning 2030:s övergripande mål om flera och mera samt lyfta världens bästa landslag.

– Det känns otroligt bra att vara på plats. Orientering är på uppgång och jag ser fram emot att få vara med och göra skillnad på riktigt tillsammans med alla duktiga kollegor. Tillsammans ska vi främja gemenskap och folkhälsa genom att öka publiciteten, sprida relevant information och skapa engagerande kommunikation, säger Tero Marjamäki.

Hela kommunikationsteamet. Fv: Tilda Andersson, Tero Marjamäki, Johan Trygg, Hugo Mattsson

Utöver Tero har även Hugo Mattsson anslutit till kommunikationsteamet i somras. Han har en specialitet inom film och kommer att vara en viktig kugge i att lyfta filmproduktionen i orienteringens egna kanaler.

Sedan tidigare ingår även Tilda Andersson och Johan Trygg i kommunikationsteamet. Tilda har en specialitet inom sociala medier och grafisk design medan Johan har en lång erfarenhet som journalist och är ansvarig för förbundets tidning Orienteraren.  

Mer om medarbetarna
Tilda Andersson: 
Har en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation från Umeå Universitet och har även studerat grafisk design. Hon har tidigare praktiserat på Svenska Orienteringsförbundet och frilansat som sociala medieredaktör. Tilda har också arbetat med marknadsföring och som säljare. Hon har orienterat sedan barnsben och tävlar sedan ett år tillbaka för IFK Umeå.

Johan Trygg: 
Har en fritidsledarutbildning med orienteringsprofil från Mullsjö folkhögskola i botten och har arbetat som fritidspedagog och lärare. Han har varit konsulent på Västergötlands Orienteringsförbund och sportchef i IFK Mora skidklubb samt redaktör/skribent för IFK Mora Idrottsallians. Han har jobbat som sportreporter på Dala-Demokraten och Nya Lidköpings-Tidningen. 2012-2022 var Johan redaktör för längdskidsajten www.langd.se. Först som ett hobbyprojekt men sedan på heltid som sajtens chefredaktör och ansvarige utgivare. Idag är han ansvarig utgivare och redaktör för Orienteraren. Johan är aktiv orienterare sedan barnsben.

Hugo Mattsson:
Har en kandidatexamen i kultur, samhälle, mediegestaltning vid Linköpings Universitet samt ett års utökade studier inom journalistik och media i Malaysia och Hong Kong. Har tidigare jobbat som konsult och frilansande medieproducent åt bland annat Svenska Orienteringsförbundet och andra sportevenemang. Passionerad orienterare sedan ung ålder och har hållit på med foto och film lika länge. Brinner för att utveckla och kommunicera det unika med vår fantastiska idrott.

Tero Marjamäki:
Har utbildning inom medie och kommunikationsvetenskap samt en magister inom journalistik. Började sin karriär som journalist men har även arbetat som PR-konsult, kommunikatör och kommunikations-samt presschef. Har provat på de flesta sporter, rönt mest framgångar inom hockey. Ser fram emot att bli en inbiten orienterare.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2024 4 Maj Hugo Mattsson 01995
Likvärdigt tävlande – så blev ålders- och könsfördelningen vid årets Tiomila
Eventor
Vill du jobba med vår Eventorsupport?
Idre Rikslägret 27 Juni 2023 Hugo Mattsson 03112
Nästan 600 anmälda till Rikslägret
Fler nyheter