27.06.2024

Nytt nummer av Orienteraren

Svensk Orientering
Från och med idag kan du läsa ett nytt nummer av Orienteraren. Orienterarnas egen tidning. I senaste numret kan du bland annat läsa en längre exklusiv intervju med Tove Alexandersson. Du får även veta nycklarna till Martin Regborns toppform, insikt i Stora Tunas storslam, stafettligans rivstart och inte minst bjuds det på ett klurigt sommarpyssel i form av foto-orientering. Det och mycket mer i nya Orienteraren. Klickar du in på den digitala versionen hittar du dessutom massa extramaterial.

Tidningen som finns tillgänglig från och med i dag är 68 sidor långt och i årets andra nummer får du träffa bland annat lärarfortbildaren Lena Sundqvist från Tullinge SK.

En annan klubb, Tumba Mälarhöjden OK, satsar på att få fler till orienteringen genom Hittahem, något de fått bidrag för att kunna genomföra. Läs mer om vilka bidrag ni kan söka som förening genom att klicka här.

Du får också allt inför sprint-VM i Skottland, läsa mer om Hanna Lundbergs upptrappning inför just VM. Du får även läsa en reflektion av nya TiomilaStora Tunas dominans, möta nya ordföranden Anders Sahlén, utdrag och analys från EM i MTBO och PreO.

Nya numret bjuder även på reportage om ett nytt tävlingsgrepp i Leksand, en kvartett minns tillbaka till Belgienresan 1964 och Ludwig Rosén ger sina nycklar till framgångarna i Swedish League.

Våra experter ger även de råd och tips; Joacim Ingelsson om tillgången till skog, Emma Martner om vätskebalans och Oskar Andrén om teknikträning.

Prenumerant och vill läsa senaste numret? Då klickar du här

Är du inte prenumerant men vill bli? Då klickar du här

Vill du dela något från tidningen? Ange källa: Orienteraren. 

Om Orienteraren
Orienteraren - orienterarnas egen tidning. Här får du läsa fördjupande reportage om orientering, veta mer om våra landslagsstjärnor och vad som händer i föreningarna, få hälso- och träningstips, läsa krönikor och lösa korsord.  

Det första numret av Skogssport, 31 sidor tjockt, landade i brevlådan 1947. Sedan dess har tidningen fått en självklar plats i många orienterings-hjärtan. Så sent som 2022 firade tidningen 75 år. I samband med jubiléet fick det anrika magasinet ett nytt namn – Orienteraren – och ett nytt utseende. 

Tidningen utkommer om fyra gånger per år och under sista numret inkluderas även Tävlingsbilagan för kommande år. Tidningen finns både i fysisk edition och digitalt. 

RELATERADE NYHETER

Schweiz Världscup 22 Maj Hugo Mattsson 04099
Orienteringstränare inom Dala Sports Academy Elit
Världscupen Sprintstafett 3 Aug 2023 Hugo Mattsson 7802
Fler väljer att bli partner till orienteringen ”väldigt engagerad målgrupp”
Hittahem innebär att orienteringsföreningar arrangerar regelbundna sprintträningar i parkmiljöer, i socioekonomiskt utsatta områden där det finns få etablerade idrottsarenor.
Hittahem lockar nya målgrupper
Fler nyheter