Eventor Sverige

Bild: Eventor Sverige

19.10.2023

Nytt utseende på tävlingskalendern i Eventor

Svensk Orientering
I veckan lanserades ett nytt filter till tävlingskalendern i Eventor som ska förenkla sökningarna. Med insamlad statistisk så har IT-avdelningen på Svenska Orienteringsförbundet arbetat för att uppgradera användarupplevelsen i tjänsten.

Redan förra hösten var det nya filtret ute en kort tid på Eventors tävlingskalender men fick vänta på lansering till i år. IT-ansvarig på orienteringsförbundet Daniel Forsgren förklarar att det fanns mer att finslipa.

– Själva filtret var klart och vi ville publicera det för att göra det lättare för folk att söka i kalendern. Men ifjol insåg vi att vi inte riktigt nått målet för prestandabitarna av sajten. Nu har vi även gjort förbättringar av prestandan och vi hoppas att det ska möjliggöra en bättre användarupplevelse, säger Daniel.

Vad är det som har förbättrats?

– Efter att ha tittat på vilka sökningar som gjordes i det gamla filtret så visade det sig att 99% var samma typ av sökningar. Detta har vi nu fokuserat på att lyfta fram, berättar Daniel och fortsätter.

– Det är dels lättare att göra en datumsökning där man lättare ska kunna välja "säsong" (t.ex. vårsäsong: mars-maj) istället för bara enstaka månader eller att behöva gå in på avancerad sökning för att ange specifika datum. Detta var tidigare något klick bort men finns nu mer tillgängligt.

Det nya filtret ska också göra det lättare att söka på distriktsnivå, där man väljer de distrikt man vill ska ingå i sökningen i stället för enbart ett distrikt i taget. Det går även som förr att välja vilken nivå av tävlingar som ska ingå i sökningen. Men den stora skillnaden ligger i prestandaförbättringarna på hemsidan, enligt Daniel.

– Genom att förbättra sättet sidan hämtar, hanterar och lagrar sökningar på, hoppas vi kunna undvika de överbelastningar som vi erfarit främst på vissa söndagar när många använder tjänsten.

Statistik visar också att över hälften av all trafik på Eventor numera är mobiltrafik. Därför har utvecklarna även satsat på ett uppdaterat utseendet för att bli lättare att använda på mobila enheter. Eventor är ett väldigt användbart system och det pågår ett ständigt arbete att utveckla tjänsten och förbättra produkten.

Text: Hugo Mattsson

RELATERADE NYHETER

Schweiz Världscup 22 Maj Hugo Mattsson 04099
Orienteringstränare inom Dala Sports Academy Elit
Världscupen Sprintstafett 3 Aug 2023 Hugo Mattsson 7802
Fler väljer att bli partner till orienteringen ”väldigt engagerad målgrupp”
Hittahem innebär att orienteringsföreningar arrangerar regelbundna sprintträningar i parkmiljöer, i socioekonomiskt utsatta områden där det finns få etablerade idrottsarenor.
Hittahem lockar nya målgrupper
Fler nyheter