Foto från PreO stafett SM 2023

Bild: Hugo Mattsson

05.04.2024

PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024

Precisionsorientering
Nu är det klart var Dag-SM och Tempo-SM arrangeras 2024. Det blir i Hamarområdet med norska klubbarna Ringsaker OK och Løten o-lag som arrangörer. Båda klubbarna är rutinerade PreO-arrangörer, har arrangerat många tävlingar genom åren och har även några av Norges bästa PreO-orienterare.

Geir Myhr Øien och Sigurd Dæhli är banläggare tävlingarna, som från början var tänkta som norska mästerskap och möjlighet för andra länders PreO-tävlande att deltaga i. Nu blir det alltså norska och svenska mästerskap på samma gång. 

Tävlingarna arrangeras 31/8-1/9 i Hamarområdet i Norge. Anledningen till att mästerskapet anordnas i Norge är att det varit svårt att hitta arrangörer i Sverige detta år, däremot finns arrangörer för 2025 och framåt.  

Alla svenskar som önskar deltaga kan anmäla sig förutsatt att man deltagit i minst en rankingmeriterad PreO-tävling under meriteringsperioden. Anmälan till alla klasser sker via norska Eventor där finns även inbjudan med mer information.  

– Det kan tyckas märkligt att vi har valt att lägga svenska mästerskap i Norge, men när vi stod inför valet att ställa in tävlingarna eller att ta hjälp av våra norska kollegor så valde vi den här lösningen. Det finns inget i varken Riksidrottsförbundets stadgar eller i Orienteringsförbundets tävlingsregler som hindrar detta, så när PreO-gruppen föreslog detta och Norges Orienteringsförbund tyckte det var okej bestämde vi oss för att gå vidare. Jag vill dock vara tydlig med att det här är ett undantag och vi har redan säkerställt att det finns arrangörer för 2025, förklarar Svenska Orienteringsförbundets förbundschef Susanne Maarup.

Natt-SM och Stafett-SM 2024 arrangeras i Västmanland med Västerås SOK och Köping-Kolsva OK som arrangörer, 4 och 6 oktober.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Preo Konferens
Nyhetsbrev för PreO
Fler nyheter