Tre personer diskuterar vägval vid pilotprojekt för paraorientering i Furuboda

Bild: Johan Trygg

28.12.2022

Projektledare, Paraidrott - Föräldravikariat

Paraorientering
Vill du bidra till att göra skillnad och gillar att tänka utanför boxen? Nu söker vi en projektledare med kompetens inom paraidrott som kan bidra till att sänka trösklar och utveckla både personer och föreningar.

Svensk orientering ska vara världens bästa idrott. För alla. Hela livet

Vi vill att fler personer med funktionsnedsättning ska kunna göra orientering till sin idrott och jobbar aktivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för det. Då vår nuvarande projektledare är föräldraledig söker vi en vikarierande projektledare för 2023.

Arbetsuppgifter

Ditt jobb är att driva vår satsning inom paraidrott. Du kommer att ingå i vår idrottsenhet där ett tiotal medarbetare bland annat jobbar med föreningsutveckling, utbildning, bredd och motion, arrangemangs-, barn- och ungdomsfrågor.

Vi har i dag viss verksamhet som når paraidrottare såsom precisionsorientering och Hittaut och det finns även några föreningar som har orienteringsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning. I din roll kommer du dels arbeta med att utveckla befintlig verksamhet, dels skapa nya aktiviteter som är attraktiva och anpassade för personer med funktionsnedsättning.

En inventering av vilka initiativ som hittills tagits inom orienteringsrörelsen för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning är genomförd och nu siktar vi på att locka fler föreningar att utveckla och driva verksamhet för nyss nämnda målgrupper. Du kommer tillsammans med föreningar planera och ordna aktiviteter för målgrupperna, utvärdera och dra lärdomar. En stor del i jobbet kommer handla om att sammanställa erfarenheter och sprida goda exempel för att snabbt få god utväxling av arbetet.

Inom Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning Hittaut kommer ett pilotprojekt genomföras tillsammans med några utvalda arrangörer 2023. Det syftar till att testa anpassningar av befintligt koncept för att göra orientering tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Du kommer delta i arbetet tillsammans med våra medarbetare som driver Hittaut.

Utbildningsinsatser och samarbete med andra aktörer inom området, såsom Parasportförbundet, ser vi också som centrala delar i din tjänst.

Kunskap och erfarenheter

Du som söker tjänsten trivs med att jobba med människor och är nyfiken och intresserad av att förstå och tillgodose människors olika behov. Du gillar att ha en samordnande roll och skapa nya kontakter men är också bekväm med att ta ägarskap och självständigt leda arbetet framåt. Du växlar mellan att tänka strategiskt och vara operativ och har lätt att anpassa dig efter situationen. Du ska vara beredd på att arbeta några kvällar och helger. Du kommer att möta och ha kontakt med föreningar, ledare och utövare.

Orienteringserfarenhet är inte en nödvändighet men du bör ha erfarenhet inom paraidrott och föreningsliv. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att driva bidragsfinansierade projekt.

Arbetsplats och omfattning

Svenska Orienteringsförbundet har sina lokaler i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Din arbetsplats kan vara någon annanstans, men du kommer med jämna mellanrum att vara på plats på kansliet. Resor över hela landet förekommer.


Utgångspunkten är heltid, men annan omfattning kan diskuteras beroende på sökandes profil och önskemål. Arbete på obekväm tid och helger förekommer.

Tillträde snarast

Fast lön

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är den 15 januari 2023. Ansökan med personligt brev och CV skickas till: mette.brolinson@orientering.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringsperioden.

För ytterligare information

Om du har frågor om tjänsten, varmt välkommen att kontakta:
Mette Brolinson, idrottschef, 070-846 41 45, mette.brolinson@orientering.se
Lars Greilert, facklig kontakt Unionen, 010-476 53 66, lars.greilert@orientering.se

Svenska Orienteringsförbundet eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

RELATERADE NYHETER

Skärmavbild 2023 12 14 Kl. 17.28.12
Paraorientering med ambassadörer i OK Storsjön
Skärmavbild 2023 12 08 Kl. 13.06.07
Paraorientera med Hittaut
Henrik Berglund och Eva Dahlberg O-Ringen Åre
Para-I - nyhet på O-Ringen!
Fler nyheter