27.03.2024

Så följer du Swedish League och Stafettligan

Orientering
Under påsken avgörs årets två första Swedish League-tävlingar och historiens första deltävling av Stafettligan. De individuella tävlingarna kan du följa genom en enklare livesändning som arrangörerna erbjuder och stafetten kommer att sändas via en professionell sändning på IOF TV.

Orienteringshelgen i Skåne arrangeras av FK Göingarna och lockar ett starkt nationellt och internationellt startfält. De flesta svenska landslagslöpare är anmälda, däribland fjolårets trea i Swedish League, Elin Månsson från IFK Göteborg Orientering, och herrsegraren Viktor Svensk från Stora Tuna OK.

Under långfredagen inleds tävlingarna med långdistans och på lördagen är det medeldistans, båda tävlingarna har Swedish League och World Ranking Event-status (WRE). Utöver elittävlingar erbjuds publiktävlingar under hela helgen. Till långdistansen är det 1911 föranmälda löpare och till medeldistansen 1938.

Stafettligans första deltävling som avgörs på söndagen lockar ett stort startfält med internationell touch. I damstafetten är 105 lag anmälda och i herrstafetten 194. Många klubbar kommer att resa till Skåne med många lag, flest anmälda lag har OK Orion från Jämjö med 15 lag och 45 löpare.

Så följer du Swedish League 1 & 2

Under Swedish League kommer en enklare livestream att produceras av arrangörerna. Sändningen är gratis och kommer att kommenteras av stjärnspeakern Per Forsberg. Det kommer även gå att följa tävlingen via GPS-tracking och liveresultat samt storbildsskärm på arenan.

Sändningstider av Swedish League 1 & 2:
Fredag: 10.30-15.00
Lördag: 9.30-14.00

Till gratis livestream av Swedish League 1 & 2

Så följer du Stafettligan 1

Stafettligan kommer i samarbete med Internationella Orienteringsförbundet att sändas via en professionell produktion på plattformen IOF TV. Produktionen består bland annat av flera kameror, drönare och GPS-tracking live. Sändningen kommenteras av Jonas Merz på engelska och Per Forsberg på svenska. Livesändningen kommer att kosta 6 euro.

Sändningen används som ett "proof of concept" för att utvärdera ambitionsnivå och finansieringsmodell för eventuella fortsatta sändningar av Stafettligan och Svensk Orientering, vilket är en del i den utveckling som SOFT strävar efter.

Till IOF TV


Läs artiklen från upplösningen av Swedish League 2023 här.  

Sidan för Swedish League 

Sidan för Stafettligan 

 

RELATERADE NYHETER

: Jonatan Gustafsson har ett VM-brons från 2022 att försvara på knockout-sprinten i morgon och för Alva Sonesson väntar VM-debut.
Spännande knockout-sprint avslutar VM i Skottland
240714 Vmsprintstafett Tovealexandersson Tildaandersson
Svenskt antiklimax på VM-sprintstafetten
Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
Fler nyheter