10.08.2023

Så kan orientering bli mer hållbart

Orientering
Svenska orienteringsförbundet jobbar ständigt med hållbarhetsarbeten och driver många projekt just nu. Därför har vi skapat en ny avdelning ”Orientering och samhället” här på hemsidan.

Svensk Orientering har som målsättning att driva förändring i en mer hållbar riktning inom vår sport, samt även sätta sikt på att vara drivande inom idrottsrörelsen.
Under menyn ”Orientering och Samhälle” finns information om hur orientering kan utvecklas hållbart, både miljömässigt, socialt och ekonomiskt.
Där har vi även samlat goda exempel och tips från föreningar och individer inom orienteringsrörelsen som bedriver förändringsarbete i praktiken. Vi har också samlat tips och bra exempel från andra idrotter.

I vår strategi, Kompassriktning 2030 beskriver visionen: Svensk Orientering - för alla hela livet, våra övergripande mål samt verksamhetsområden med vår värdegrund och våra kärnvärden som trygghet.
 
Ett av våra möjliggörande områden för att nå visionen 2030 är hållbarhet. Under det senaste året har vi arbetat intensivt med att kartlägga svensk orientering ur olika hållbarhetsperspektiv: hur vår påverkan ser ut, vad som är viktigt för våra intressenter och inom vilka områden vi kan göra störst skillnad.

Få inspiration till dig och din förening genom att klicka på pilen bredvid ”Utöva och följ” i vänster hörn på hemsidan så hittar du avdelningen ”Orientering och Samhälle” på fjärde plats i den blåa spalten innan ”Våra distrikt”.RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter