Marie Ohlsson, till vänster, mottar Silvastipendiet Care More av Miranda Ericsson från Silva på Orienteringsgalan i november.

Bild: Johan Trygg

21.12.2022

Silvastipendiet Care More till Marie Ohlsson

Orientering
På Svenska Orienteringsförbundets gala i Upplands Väsby i november fick Marie Ohlsson från OK Storsjön motta Silvastipendiet Care More. Marie som verkligen är en eldsjäl i jämtländsk orientering.

Marie Ohlsson är en av de tongivande krafterna i att bygga upp sin förenings ungdomsverksamhet från grunden. Dessutom har hon öppnat upp för en ännu mer inkluderande orienteringsvärld genom att välkomna personer med intellektuell funktionsnedsättning i verksamheten och tagit initiativ till en ny klass för dem på O-Ringen.

Silvastyrelsens motivering lyder så här:
”Det som skiljer Marie från mängden är att hon under det senaste året integrerat personer med intellektuell funktionsnedsättning i verksamheten, guidat dem till länets tävlingsverksamhet och tagit initiativ till en ny klass på O-Ringen för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Ett startskott för att välkomna en målgrupp med stort behov av fysisk aktivitet in i orienteringsfamiljen.”

– Trots att orientering är en fantastisk sport är utövarna en ganska homogen grupp. Jag vill att fler personer ska få uppleva naturen genom orientering, att vi ska kunna lära av varandra och skapa en starkare vi-känsla, säger Marie.

Läs mer om Marie och hennes engagemang på Silvas sajt.

Bildtext: Marie Ohlsson, till vänster, fick motta Silvastipendiet Care More av Miranda Ericsson från Silva på Orienteringsgalan i november. Bild: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter