11.10.2023

SM-helg i PreO med final i Svenska Cupen

Precisionsorientering
Under den kommande helgen står Halmstad OK som värd för årets SM-discipliner i precisionsorientering. Helgen är fullspäckad med tävlingar. Det börjar med natt på fredagen, PreO och tempO på lördagen och avslutas med stafett på söndag. Under tävlingarna avgörs även Svenska Cupen i PreO där det är jämnt i toppen.

Svenska cupen och Svenska A-Cupen inleddes i april med natt-PreO i Skåne, följt av fyra PreO-deltävlingar under året på olika platser i landet. I helgen avgörs den femte och sista deltävlingen i Tylösand med cupens första Tempo-tävling på lördag den 14 oktober.

Det står redan klart att Geir Myhr Øien från Ringsaker i Norge vinner årets upplaga av Svenska Cupen. Tvåa ligger världsmästaren Arno Lilja Grønhovd, Modum OL också han från Norge. Där bakom ligger svenskarna tätt med Magnus Sterner, Strängnäs-Malmby OL som trea, Michael Johansson, Vänersborgs SK fyra, Anton Hemlin, IK Uven som femma och Anders Höije, Göteborg-majorna OK på en sjätteplats. De löpare som brukar trivas lite extra med TempO och som har chans att avancera är Anton Hemlin och Anders Höije. Höije visade god form genom att vinna deltävlingen för två veckor sedan och i och med att han bara deltagit i tre deltävlingar och det är fyra som ska räknas så finns det goda chanser att klättra i den totala sammanställningen.

I A-cupen är det inte avgjort än vem som vinner. Leder gör Christer Elfsberg, Kristinehamns OK, tvåa Per-Ivar Möllberg, Arboga OK och trea Agne Carlsson, Simlångsdalens IF. Det är dessa tre herrar som slåss om att bli årets segrare. Christer säkrar segern vid en 3:e plats på lördagens tävling.

Mer information om tävlingarna hittar du på Eventor. 

Mer info och en aktuella ställningen av Svenska Cupen finns på hemsidan.

RELATERADE NYHETER

Sexfaldige världsmästaren Ola Jansson fick med sig två silvermedaljer från PreO-EM i Finland. Här ser vi Ola under stafetten i lördags.
Tuff konkurrens under PreO-EM – två silver svenskt facit
Starten på stafetten vid PreO-EM i Finland.
Svenskt stafettsilver på PreO-EM
Den svenska truppen på PreO-EM i Finland med dagens silvermedaljör Ola Jansson i mitten av främre raden.
EM-silver till Ola Jansson
Fler nyheter