Marcus Wadell är tävlingsledare och Anders Thomasson är banläggare när Ulricehamns OK arrangerar SM i mountainbikeorientering 10-12 maj.
02.05.2024

SM i MTBO i Ulricehamn 10-12 maj ”utslagsgivande och cykelvänliga tävlingar”

Mountainbikeorientering
Den 10-12 maj väntar SM/JSM/USM/VSM, i MTBO i Ulricehamn. Tävlingarna är även en del av svenska cupen och för åkarna väntar sprint, medel och långdistans. Marcus Wadell är tävlingsledare och Anders Thomasson är banläggare och arrangör är Ulricehamns OK. Med mångårig erfarenhet av MTBO på hög nivå utlovar de utslagsgivande och cykelvänliga tävlingar.

Marcus Wadell, tävlingsledare:
– Vi har länge pratat om att arrangera ett SM. Med Lassalyckan som målområde har vi tävlingsterräng som är spännande för MTBO. Det är framför allt en varierad terräng för de olika distanserna med bebyggelse, friluftsområde, mer vidsträckta skogsområden och ett nästan extremt intressant närområde med MTB-stigar och kupering.

– Området för långdistansen är 50 kvadratkilometer och innehåller 32 mil stig och väg. På alla distanser kommer vi att bjuda på utmanande vägval. De som gillar enklare cykling kommer också att få uppleva det – men de klasser som ska ha en rejäl utmaning får det, både tekniskt och kuperingsmässigt, säger Anders Thomasson, banläggare.

Är det något som de som planerar en tur till Ulricehamn under Kristi himmelsfärdshelgen ska tänka på redan nu?
– Att planera sitt boende. Vi hör att det nu börjar ta slut. Det tar vi som ett gott tecken, att det fyller på med intresserade deltagare, säger Anders Thomasson.

– En annan sak är att det inte går att delta i multisporttävlingen AIM Challenge i Ulricehamn helgen före, om du ska tävla i sprinten på SM. Överlag kan det vara värt för alla att uppdatera sig om den nya informationen om avlysningar som finns på Eventor, säger Marcus Wadell.

Anmälningsstopp är söndag 5 maj.
Läs mer om tävlingarna på Eventor. 

RELATERADE NYHETER

Tilda Palm efter U23-VM-brons på långdistans.
Brons för Tilda Palm på U23-VM:s långdistans
En glad Tilda Palm efter silver på sprinten vid U23-VM i Lettland.
Silver på U23-VM i Lettland för Tilda Palm
Truppen som åker världscupen i Lettland
Inför världscupen omgång 2 i MTBO
Fler nyheter