09.06.2023

SM-Ultra på Idre Fjäll – 25 juni

Orientering
Söndagen efter midsommar avgörs SM i ultralång distans för seniorer, juniorer och veteraner på Idre Fjäll.

En tuff utmaning väntar löparna som ska springa Ultra-SM i Idre. Gemensam start för samtliga klasser sker vid botten av skidbacken vid Nordliften.

– Det är ingen hemlighet att starten och målet är vid banans lägsta punkt, berättar banläggaren Mattias Karlsson.

Ultra-SM är en fysisk utmaning med långa banor och kuperad terräng. D21 Elit har en preliminär banlängd på 19 km och H21 Elit 25 km. I Veteran-SM är segrartiderna beräknade till att vara cirka 175 % av segrartiden för långdistans. Se alla banlängder i inbjudan: https://www.idrefjallveckan.se/inbjudan-idrefjallveckan-2023/ 

I Idre kommer löparna att mötas av varierande terräng med tekniska utmaningar. Många av banorna berörs av det beryktat svåra området ”Bermudatriangeln”.

– Det blir bitvis ganska svår orientering. Banor längre än 8–9 km kommer att springa i ”Bermudatriangeln”. De längsta banorna kommer att ta sig upp mot fjället och har en omväxlande karaktär. Mot de äldre klasserna är vi lite snällare med kuperingen, säger Karlsson. 

Sista ordinarie anmälan till tävlingarna är söndagen 11 juni. Anmäl och läs mer här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/42624

 

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter