26.08.2023

Stafett-silver avslutade MTBO-VM

Mountainbikeorientering
Sverige fick med sig ett silver i D20-stafetten idag och det fick avsluta VM i mountainbike-orientering i Jičín. Sverige ställde upp med lag i alla fyra klasser och bäst var tjejerna.

Det var åter de svenska juniortjejerna som stod för det bästa resultatet och kämpade sig i mål som tvåa efter att Signe Feil, Minna Palm och Tilda Palm gjort helt godkända lopp. Tjejerna kände att de inte riktigt hade orken och koncentrationen till 100 % efter en vecka av tufft och intensivt tävlande. Idag var det de finska damerna som orkade behålla både koncentration och fysik under hela stafetten och tog hem guldet i både juniorklassen och huvudklassen.

svenska juniorlagetSvenska juniortjejerna. Foto: Stefan Kollberg

Våra svenska damer låg som stabil trea efter två sträckor men saknade tyvärr en tredje och sista dam så att landslagsledaren Mia Eronn fick hoppa in och med konkurrens i världsklass på sistasträckan så tappade de svenska damlaget till sjunde plats.

Andrasträckan på damernas stafett

Herrarna var även de bra med på dagens stafett efter två sträckor och låg åtta, bara fem minuter och 46 sekunder efter men Sebastian Svärd hade tyvärr inte sin dag då kroppen inte orkade och tappade ner till en tionde plats.

H20-grabbarna var aldrig riktigt med i draget på stafetten och Jon Hansson var över 14 minuter efter på första sträckan. Laget stämplade sedan fel på andrasträckan och var inte godkända i mål.

Nu är VM över för denna gång och Sverige visar att det finns en ljus framtid. Detta har varit ett ypperligt tillfälle för de unga lovande åkarna att få mästerskapserfarenhet och ställas mot den internationella konkurrensen.

arrangörernas hemsida finns mer info, bilder, GPS-tracking och fullständiga resultat.

Övre bild: Svenska juniortjejerna går i mål som tvåa. Foto: Stefan Kollberg

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter