En man står och väljer mellan fyra olika precisionsorienteringskontroller.
12.05.2023

Stort internationellt intresse för PreO-WRE-tävlingar i Bohuslän

Precisionsorientering
Under tre tävlingsdagar, 19-21 maj, kommer PreO-deltagare att bjudas på utmanande och intensiv kartläsning i tre skilda terrängtyper i Bohuslän. Tävlingarna lockar stort internationellt intresse.

Banläggare Bo Sandström berättar att tävlingsområdena har skilda karaktärer. Helgen inleds med en tävling i Lysekil, med detaljrik kustterräng och utsikt över västerhavet. Därefter följer en TempO-tävling i stadsnära område i Uddevalla och helgen avslutas med en skogsetapp i Ljungskile i en öppen, kuperad tallskog.

Arrangörsföreningarna är positiva till anmälningsläget och deltagarantalet. Att det är ett arrangemang med hög status visar även det internationella intresset för tävlingarna. PreO-utövare från bland annat   Spanien, Storbritannien, Ukraina, Japan och våra nordiska grannländer är representerade.

PreO-tävlingarna i Bohuslän arrangeras i klasserna Elit, A- och B-klass. Det betyder att nybörjaren i PreO kan delta på samma tävling som den erfarne elitutövaren. För deltagare i elitklassen väntar en uttagning till VM i PreO efter de tre tävlingsdagarna.

Läs mer på Eventor:

19 maj PreO i väst dag 1

20 maj PreO i väst dag 2

21 maj PreO i väst dag 3

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter