En man står och väljer mellan fyra olika precisionsorienteringskontroller.
12.05.2023

Stort internationellt intresse för PreO-WRE-tävlingar i Bohuslän

Precisionsorientering
Under tre tävlingsdagar, 19-21 maj, kommer PreO-deltagare att bjudas på utmanande och intensiv kartläsning i tre skilda terrängtyper i Bohuslän. Tävlingarna lockar stort internationellt intresse.

Banläggare Bo Sandström berättar att tävlingsområdena har skilda karaktärer. Helgen inleds med en tävling i Lysekil, med detaljrik kustterräng och utsikt över västerhavet. Därefter följer en TempO-tävling i stadsnära område i Uddevalla och helgen avslutas med en skogsetapp i Ljungskile i en öppen, kuperad tallskog.

Arrangörsföreningarna är positiva till anmälningsläget och deltagarantalet. Att det är ett arrangemang med hög status visar även det internationella intresset för tävlingarna. PreO-utövare från bland annat   Spanien, Storbritannien, Ukraina, Japan och våra nordiska grannländer är representerade.

PreO-tävlingarna i Bohuslän arrangeras i klasserna Elit, A- och B-klass. Det betyder att nybörjaren i PreO kan delta på samma tävling som den erfarne elitutövaren. För deltagare i elitklassen väntar en uttagning till VM i PreO efter de tre tävlingsdagarna.

Läs mer på Eventor:

19 maj PreO i väst dag 1

20 maj PreO i väst dag 2

21 maj PreO i väst dag 3

RELATERADE NYHETER

Topp fem på PreO i Väst i Ljungskile. Från vänster, trean Robert Jakobsson, tvåan Arno Gronhovd, ettan Anders Höije, fyran Erik Lundkvist och femman Lennart Wahlgren.
VM-truppen klar efter PreO i Väst
Fr.v. tvåan Erik Stålnacke, ettan Anders Höije och trean Michael Johansson.
PreO-säsongen är igång
Till vänster Owe Andersson och Karin Bödecs. Till höger tre preo-kontroller.
Två nya förbundskaptener för PreO-landslaget
Fler nyheter