Gustav Bergman utför en backe på väg mot mål vid Swedish League i Valdemarsvik.

Bild: Johan Trygg.

15.05.2023

Sylvasst startfält på Swedish League i Skellefteå

Orientering
Deltävling fem av Swedish League, på Kristi Himmelsfärds dag nu på torsdag, har lockat ett stort och sylvasst startfält med en internationell prägel. Anledningen är förstås att Tiomila avgörs dagarna efter i Skellefteå.

Deltävling fem av Swedish League är en medeldistans som lockat enormt stora anmälningsskaror till seniorklasserna. På grund av det stora intresset så har arrangerande Umeå OK i samråd med Svenska Orienteringsförbundet beslutat att det i huvudklasserna W21 och M21 samt W21-2 och M21-2 kommer att bli utökat startfält till 100 löpare i respektive klass.

Tävlingen avgörs med tävlingscentrum vid Skellefteå golfbana cirka 5 kilometer söder om staden men, som sagt, i regi av Umeå OK. På grund av de stora startfälten har man tidigarelagt första start i några klasser med 30 minuter, till klockan 13.30.

Innan gallring är det 465 anmälda herrar och 250 anmälda damer i seniorklasserna.

Inför torsdagens tävling är topp tre i Swedish League på herrsidan Gustav Bergman, OK Ravinen, Axel Elmblad, Bredaryds SOK och Simon Imark, Tullinge SK. Den trion och de andra svenska landslagslöparna utmanas av en mängd vassa internationella löpare som till exempel: Lucas Basset, Ruslan Glibov, Eskil Kinneberg, Matthias Kyburz, och Olli Ojanaho.

På damsidan leder Andrea Svensson, OK Tisaren, närmast före Elin Månsson, IFK Göteborg och Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn. Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, gör på torsdag sin första start i ligan för året, så också Sara Hagström, IFK Göteborg. Dessa och övriga svenska landslagslöpare får möta bland annat: Simona Aebersold, Megan Carter-Davies, Natalia Gemperle, Venla Harju och Sabine Hauswirth.

Mer info på Eventor.

Ställningen i Swedish League efter fyra deltävlingar.

Swedish League hemsida.

Bildtext toppbild. Gustav Bergman leder stort i Swedish League efter tre segrar och en andraplats. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter