Starten tiomila i mörker 2022 Kilsbergen Örebro

Bild: Malin Dunfors

02.02.2023

Tiomila tillbaka i Nynäshamn 2024

Orientering
Efter många turer har Tiomila 2024 äntligen kommit i mål. Den anrika budkavlen arrangeras nästa år i Nynäshamn med premiär för likvärdigt tävlingsupplägg.

Det är Tiomilas nio ägarföreningar som gemensamt tar ansvar och arrangerar Tiomila-helgen 2024 med stort stöd från Nynäshamns kommun.

Mycket är klart, men på mindre än ett och ett halvt år ska skriftliga avtal med markägare säkras, tillstånd med olika myndigheter garanteras, karta ska revideras, banor ska läggas och ännu mer ska planeras.

Tiomila arrangerades på samma plats i Nynäshamn 2018. Arenan kommer vara på Kvarnängens IP, knappt en kilometer från Nynäshamns centrum.

- Rejäl och utslagsgivande terräng, perfekt arena och nära till allt, vad mer kan man önska sig, både som tävlande och arrangör, säger Christer Nordström, Tävlingsledare Tiomila Nynäshamn, 2024.

Från Nynäshamns kommun ser man positivt på att Tiomila åter arrangeras i kommunen.

- Vi är både glada och stolta att Tiomila väljer att återvända till Nynäshamn och allt vi har att erbjuda, både som destination och kommun, säger Sune Hamrin, Nynäshamns kommun.

Tiomila 2024 kommer att erbjuda likvärdigt tävlande mellan män och kvinnor.

- Exakt hur upplägget blir och vilka förändringar det innebär för respektive kavle ber vi att få återkomma till, säger Christer Nordström.

Tiomila 2024 skulle ursprungligen arrangerats på militärt övningsområde i Kungsängen/ Upplands Bro. Tyvärr kunde inte Försvarsmakten garantera marken utifrån det osäkra omvärldsläget. Arrangörerna planerade om och arbetade vidare med ett reservområde, men av olika anledningar kom man inte i mål och arrangörerna avsade sig arrangemanget. 

Därefter har flera alternativ diskuterats i olika omfattning innan Tiomila- föreningen gick i mål i Nynäshamn.

Veckan innan Tiomila kommer det att erbjudas både tävlingar och träningar av hög kvalitet. 

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter