22.08.2023

Tuffa förhållanden på långdistansen i MTBO-VM

Mountainbikeorientering
MTBO VM fortsätter i Tjeckiska Jičín och det var åter de svenska juniortjejerna som lyckades bäst och även idag blev det medalj då Tilda Palm åkte hem ett brons.

Det var riktigt tuffa förhållanden idag med över 30 graders värme och 700 höjdmeter på den 21 kilometer långa banan. Tilda var med bra från början men på väg till 10:an fick hon en schackningsperiod och valde ett vägval mer rakt på än sina konkurrenter vilket gjorde att hon tappade nästan 5 minuter på denna sträcka. Tilda berättar att banan blev lite mindre kuperad efter denna kontroll och att hon då succesivt fick tillbaka krafterna som gjorde att hon fick till en mycket bra avslutning. Förutom ovanstående bom känner hon sig klart nöjd med genomförandet men att det var en riktigt tuff dag i skogen.

Även våra två 17 åriga juniortjejer Minna Palm och Signe Feil gjorde mycket fina insatser och slutade nia och elva i klassen.

Många av våra andra svenskar på plats hade stora problem både med värmen och att hitta bra vägval i den kuperade terrängen men klart godkända resultat för förstaårsjunioren Melvin Löfgren som åkte in på 18:e plats tätt följd av en inte riktigt lika nöjd Jon Hansson.
I den riktigt tuffa herrklassen gjorde Rasmus Nordgren en bra insats och slutade 25:a.
Gabriella Gustafsson var bäst av svenskorna i damklassen på en 17:e plats.

mtbo långdistans herrar

Efter dagens urladdning är det nu vila, energipåfyllning och sömn som behövs för att ladda inför morgondagens medeldistans som har mål i Mostek på samma arena som idag men går i ett annat terrängområde. Det kommer inte att bli lika brutal kupering som på långdistansen men ändå en hel del att bita i för deltagarna.

Första start 09.30 för juniorerna och 10.52 för seniorerna.

 

Från arrangörernas hemsida finns liveresultat och GPS-tracking.

Text: Stefan Kollberg
Övre bild: Tilda Palm cyklar fokuserat i mål. Foto: Stefan Kollberg

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter