19.12.2022

Välkommen till nya orientering.se

Orientering
I dag är det premiär för nya orientering.se, Svenska Orienteringsförbundets hem på nätet. På förbundet har vi jobbat mot denna dag sedan slutet av förra året.

Vi har haft tid på oss att tänka, förädla och landa i ny digital strategi och den sida du nu ser framför dig. Vi förstår att förändringen kan tyckas stor första gången du ser sidan och ska försöka hitta det du letar efter. Därför får du här en guide till upplägget och tankarna bakom sidan.

Ny adress, uppdatera era länkar
För ett par år sedan delade vi på våra målgrupper och skapade orientering.se och svenskorientering.se. Beslutet grundade sig i att vi inte kunde utveckla den funktionalitet vi ville hos idrottens gemensamma system IdrottOnline. Men när Riksidrottsförbundet beslutade att stänga ner hemsidor inom IdrottOnline vid årsskiftet, behövde vi utveckla nytt. I stället för två sidor, har vi valt att förenkla och slå ihop dem till en gemensam portal under adressen orientering.se. Se till att uppdatera dina bokmärken och länkar så att de leder till orientering.se, det nya navet för orientering i Sverige!

Hitta rätt
Samtidigt som vi slår ihop våra två förbundssidor har vi strukturerat om innehållet så att det både ska bli enklare att hitta och lättare att administrera. Vi hoppas att denna förändring minskar på mängden dubbelinformation och skapar en tydligare navigation.
På svenskorientering.se fanns mycket information på startsidan, men det fanns även undersidor för varje gren inom förbundet där det lätt samlades återkommande information. På nya orientering.se har vi delat upp sidan i olika sektioner utifrån målgrupper som söker information. Du kan lätt växla mellan de olika sektionerna i det färgade blocket intill SOFT:s logotyp i sidans meny.

Här är sektionerna:
Utöva & Följ - För dig som vill ha nyheter och följa med i vad som händer inom Orienteringssverige eller för dig som är nyfiken på att prova på orientering. Här hittar du allt från kom igång-guider till tävlingsregler, rankinginformation och information om vårt landslag. Här hittar också du som har digital prenumeration på vår tidning Orienteraren inloggningssidan till e-tidningen.

Förening - Navet för orienteringens föreningsliv. Här hittar du information om hur man arrangera ungdomsträningar, söker stöd och bidrag, arrangerar tävlingar och hur man bildar en förening. Frågor som din förening kan stöta på i vardagen. Dessutom allt om kart- och markfrågor. 

Utbildning - Allt som rör dig och orienteringskamraters vidareutveckling. Här finns information om alla de kurser som Svensk Orientering erbjuder både online och fysiskt. Dessutom finns information för dig som vill elitsatsa på orientering under gymnasiet eller universitetsutbildningen.

Distrikt - Det ska vara lätt att hitta till ditt eget distrikts sidor. Här har vi samlat alla distrikten på ett och samma ställe.

Vi vill höra din åsikt!
På nya hemsidan har vi en livechatt där du kan tycka till om hemsidan i stort eller meddela om du hittar felaktigheter. Vi ser vår nya hemsida som ett levande dokument och kan förhoppningsvis fortsätta vidareutveckla med funktionalitet som kommer komma till stor nytta för Orienteringssverige!

Avslutningsvis vill vi som jobbat med hemsidan under året säga: Välkommen till Svensk Orienterings nya hem på nätet!


William Hollowell Design & Projektstöd

Caroline Karlsson Projektledare SOFT

RELATERADE NYHETER

. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Tove Alexandersson på väg mot klar seger i kvalet på VM-sprinten.
Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval
Fler nyheter