Nyheter

Chans att vinna 3000 kr till klasskassan - anta Hittauts Skolutmaning!

Tag chansen att vinna 3000 kr till klasskassan! Leta checkpoints med Hittaut, registrera koderna individuellt och samla poäng till klassen. Anmäl din klass redan idag !

skolutmaning2

Skolutmaning bland kommunens alla skolklasser

Hittaut är den optimala skolaktiviteten! Ni får ett färdigt koncept att använda i er undervisning och eleverna sporras även att fortsätta på sin fritid då de kan ha chans att vinna priser både individuellt och till klassen. 
Man kan registrera checkpoints i olika skolämnen- tex idrott, geografi, datorkunskap etc. Några fördelar med Hittauts Skolutmaning:

 • En bra utomhusaktivitet som alla kan medverka i! Dessutom upptäcker eleverna nya platser runt om i sin kommun
 • Den är flexibel, alla kan delta. Man kan gå, springa eller cykla, man kan göra det när man vill och man kan göra det själv eller tillsammans med andra. 
 • Det är en enkel administration för skolan och deltagarna. De är både med själva i hittaut samtidigt som de deltar i skolkampen.
 • Man får statistik och topplistor för att följa utvecklingen
 • En undersökning visar att 60% av deltagarna ökat sin fysiska aktivitet tack vare hittaut. Det betyder att fler elever blir mer fysiskt aktiva på sin fritid!
 • Ingen avgift för skolan - bara att anmäla och köra igång!

DETTA INGÅR I SKOLUTMANINGEN:
 • Karta till alla elever.
 • Gratis konto på hittaut.nu-sidan för alla elever   
 • Statistik på antalet deltagare samt registrerade checkpoints.
 • Möjlighet att jämföra sig mot andra skolklasser inom kommunen
 • Fritt deltagande på våra två hittaut-träningar under hösten
 • Chans att vinna fina priser till klassen

INTRESSANT FÖR DIN KLASS?

Kontakta oss på:  hudiksvall@hittaut.nu
Andreas Davidsson, 070-4254794

Chans att vinna pris till klassen - 3000 kr i potten!

Dessutom har ni chans att vinna ett fint pris till hela klassen!  Bland de tre flitigaste klasserna lottas klasspriser ut! Precis som tidigare år har en klass chansen att vinna 3000 kr till klasskassan (med bidrag av LF Samhällsfond)! Skolutmaningen pågår under hela projektets tid, men det går bra att ansluta sig/anmäla sig närs om helt till hudiksvall@hittaut.nu

Projektet pågår tom 20 oktober - så än finns goda chanser att komma igång med Skolutmaningen!

Det är helt gratis att ansluta sig till Skolutmaningen! Den enda ni behöver göra är att anmäla klassen (görs via mail till hudiksvall@hittaut.nu) och hjälpa eleverna igång med instruktioner och regelgenomgång.


Brev/instruktion till alla elever

Vi har tagit fram ett brev/instruktionsblad som med fördel kan delas ut till alla elever i er klass när ni är registrerade/har anmält er. Instruktionen är lätt att följa och gör så att så många elever som möjligt registrerar ett konto


brev hudiksvall


Brev hudiksvall - Ladda ner hela brevet som pdf här

Regler Skolutmaningen:

    • Ni behöver en kontaktperson (lärare eller förälder) som anmäler klassen och kan kommunicera med oss på Hittaut och klssen vid behov. Detta kan vara en lärare, klassförälder eller en elev som tar på sig detta ansvar.
    • Att leta checkpoints kan göras individuellt eller i grupp. Registreringen av checkpoints är individuell!. Så har du tagit checkpoints själv – dela inte med dig av dina koder till dina klasskompisar. Tanken är att alla elever ska besöka så många platser som möjligt själv. Om vi misstänker att koder delats inom klassen kan denna klass eller elev helt uteslutas ur tävlingen! 
    • Vi kommer att utse en vinnande klass i slutet av säsongen (projektet avslutas 6 oktober 2019). Fram tills dess kan varje elev själv registrera in tagna checkpoints som då registreras för klassens räkning
    • Har du redan ett eget konto kan du gå in och lägga till din klass under dina personliga inställningar (kräver att den är ansluten). Finns inte din klass med i listan - se till att den blir anmäld! Redan tagna checkpoints kan tillgodoräknas senare, så du kan börja även om din klass inte finns med. Men du måste komma ihåg att lägga in rätt klass vid senare tillfälle.

Tag chansen att komma ut i skogen på ett roligt sätt, hitta en ny aktivitet och dessutom bidra till att din klass kan bli Ovanåker kommuns flitigaste klass, samt därmed ha chans att vinna ett fint pris till klassen.

Instruktioner och regler som pdf till intresserade klasser hittar ni här:

Skolutmaning Hudiksvall 2019 - regler och instruktion klass

Instruktioner för deltagare /elever som pdf

Brev att dela ut till elever i registrerade skolklasser