Svensk Orientering logotyp
18.06.2020

25manna ställs in: "Ser ingen annan möjlighet"

Orientering
Ytterligare en stor svensk orienteringstävling ställs in. 25manna, som varje år lockar runt 10 000 deltagare i alla åldrar, har dragit samma slutsatser som exempelvis O-Ringen: tävlingen kan inte arrangeras i rådande coronapandemi.

Beslutet har tagits av tävlingsledningen för 25manna 2020 tillsammans med arrangörsklubbarna OK Södertörn och Snättringe SK och 25mannaföreningen, i samråd med Stockholms Orienteringsförbund och Svenska Orienteringsförbundet.

- Vi har in i det längsta försökt hitta lösningar för att kunna genomföra 25manna som planerat den 10-11 oktober, men vi ser nu att det tyvärr inte kommer att vara möjligt. Med det smittläge för covid-19 vi har i dag i Sverige och de restriktioner som gäller vid offentliga tillställningar ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in årets arrangemang, säger Mats Bern, tävlingsledare.

Jättestafetten 25manna brukar årligen locka runt 10 000 deltagare och många av lagen kommer från Finland och Norge.

- Detta ger förstås också speciella förutsättningar. Även om antalet tillåtna deltagare i restriktionerna från Folkhälsomyndigheten, i nuläget 50 personer samtidigt, skulle utökas framåt hösten så har vi fortfarande stora utmaningar att hantera. Det handlar till exempel om att kunna skapa tillräckligt avstånd mellan deltagarna under tävlingen och på arenan samt utmaningar kring matservering, dusch med mera. Vi tror också att det skulle bli svårt för utländska lag att delta i årets 25manna i någon större omfattning, säger Mats Bern.

25manna kommer nu att lägga allt fokus framåt och samla krafterna inför nästa års arrangemang, som hålls den 9-10 oktober 2021. Då är det Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK som arrangerar, medan årets planerade 25mannaarrangörer Snättringe SK och OK Södertörn laddar om för att återkomma till 2022.

HÄR hittar ni nyheten på 25mannas hemsida.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter