Svensk Orientering logotyp
07.04.2021

Ändringar i Svenska Cupen i mountainbikeorientering

Mountainbikeorientering
Den andra och tredje deltävlingen i Svenska Cupen i mountainbikeorientering utgår och premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden.

Svenska Cupen i mountainbikeorientering var tänkt att inledas med en sprint och en medeldistans i Eskilstuna den 8-9 maj. De tävlingarna skjuts nu framåt i tiden till den 29-30 maj. Den helgen skulle egentligen omgång två avgöras i Tranemo, men de tävlingarna utgår. Detta eftersom OK Tranan inte får tillgång till önskade tävlingsområden. Svenska Orienteringsförbundet hoppas och tror att OK Tranan kommer tillbaka och kan arrangera en omgång i Svenska cupen nästa år istället.

Bakgrunden till att premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden stavas corona. Ju längre tid som går, desto större är chansen att begränsningarna på grund av pandemin kommer att ha lättat. Målsättningen är att ha fullständiga klasser i Eskilstuna men då krävs mildare restriktioner.

Eventor kommer inom kort att uppdateras avseende förändringarna ovan.

Elittest 8-9 maj i Kil/Karlstad

För att under våren erbjuda fler tävlingar för våra bästa mountainbikeorienterare kommer det att anordnas ett elittest i Värmland helgen 8-9 maj. Elittesterna ingår inte Svenska Cupen, kommer endast ha klasserna D21 och H21 och de arrangeras bara för landets främsta seniorer och juniorer. På lördagen blir det en medeldistans i Kil och på söndagen en långdistans i Karlstad. Mer information kommer inom kort ut på Eventor och landslagsledningen kommer också att sprida informationen till de åkare som är aktuella.

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter