Svensk Orientering logotyp
22.09.2022

Ansökan om värdetävlingar för 2023 & 2024

Mountainbikeorientering
Just nu pågår tilldelningen av arrangörer för värdetävlingar inför 2023, men samtidigt inleds arbetet med tävlingsprogrammet för 2024.

2023

Under hösten arbetas det med att tilldela arrangörer för värdetävlingar i MTBO inför 2023, det gäller Svenska Cupen och SM och ett förslag på helger presenteras i basprogrammet. Ännu finns ett par helger lediga att ansöka om så tveka inte att anmäla er förenings eller distrikts intresse enligt nedan. 

2024

Samtidigt inleds arbetet med att bygga tävlingsprogrammet för 2024, med målsättning att detta ska vara slutfört tills 31 mars 2023, samt att åtminstone denna framförhållning ska vara gällande framöver. Detta är av stor vikt då arrangörer behöver den sortens framförhållning för att planera sin verksamhet, bland annat knyta upp markområden och lokaler samt påbörja kartritning.

För att hantera detta inför 2024 kommer även tilldelningen av främst tävlingsdatum att ske succesivt under denna ansökningsperiod. Dock tas alltid dialog med arrangörer som visar intresse för samma helger senare, även om tidiga anmälningar som utgångspunkt kommer premieras. Därmed tillämpas en något begränsad form av "först till kvarn".

Dessutom kommer internationella värdetävlingar alltid ha företräde, varför eventuella tilldelade tävlingsdatum kan behöva ändras ifall IOF senare planerar in omgångar av internationella värdetävlingar. Därmed är det alltid bra om arrangörer tar fram ett reservdatum till sin tävling. 

Är er förening intresserade av att stå som värd för svenska cupen eller SM under 2024, tag kontakt med Fredrik Ahnlén på SOFTs kansli genom mail:

fredrik.ahnlen@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Tilda Palm efter U23-VM-brons på långdistans.
Brons för Tilda Palm på U23-VM:s långdistans
En glad Tilda Palm efter silver på sprinten vid U23-VM i Lettland.
Silver på U23-VM i Lettland för Tilda Palm
Truppen som åker världscupen i Lettland
Inför världscupen omgång 2 i MTBO
Fler nyheter