Svensk Orientering logotyp
06.05.2020

Beslut om Tiomilas anmälningsavgifter inom kort

Orientering
Sedan Tiomila i Upplands-Bro ställdes in finns framför allt två saker som många undrar: Vad händer med inbetalda anmälningsavgifter och när kommer mer info om eventuella tävlingar till hösten? Här redogör vi för senaste nytt.

Tiomilaföreningen jobbar hårt, dels med efterarbete kopplat till det inställda arrangemanget i Upplands-Bro, dels med planering inför de eventuella tävlingarna i höst.

Många undrar såklart vad som händer med de anmälningsavgifter som betalats in för tävlingarna som inte blev av i början av maj.

Tiomilaföreningen har beslutat att alla avgifter för tjänster, exempelvis för boende, kommer att betalas tillbaka till 100 procent.

När det gäller själva anmälningsavgiften finns inget beslut fattat. Diskussioner förs mellan Tiomilaföreningen och Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och
Tiomilaföreningen hoppas få behålla en del av anmälningsavgifterna. Detta eftersom arrangemanget ställdes in väldigt nära den planerade tävlingshelgen, då stora
kostnader redan hade tagits.

Beslut kommer att fattas på SOFT:s styrelsemöte måndagen den 11 maj och ambitionen är att kommunicera ut vad som gäller samma vecka.

Gällande höstens eventuella Tiomila ska ett beslut fattas av Tiomilaföreningen och ett besked väntas kommande veckor.

 

Här hittar du senaste nytt om inställda eller flyttade tävlingar.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter