Svensk Orientering logotyp
27.01.2022

Brons till herrarna i EM-stafetten

Skidorientering
Ryssland tog guldet, och för svensk del blev det brons för trion Erik Blomgren, Rasmus Wickbom och Linus Rapp.
P torsdagen avslutades EM i skidorientering i bulgariska Chepelare. Stafetten stod på programmet och det blev en kamp om medaljerna mellan framför allt Ryssland, Norge och Sverige.
 
Erik Blomgren åkte startsträckan för Sverige och växlade som sexa:
 
- Det var väldigt stor skillnad på gafflingarna, och Erik ropade när han kom in till växling att han hade gjort ett bra lopp. Jag har gjort ett orienteringstekniskt perfekt lopp, har inte tvekat i en enda korsning. Dessutom svarade kroppen väldigt bra, vilket var väldigt skönt med tanke på gårdagen, säger Rasmus Wickbom som hade en riktigt tuff långdistans i onsdags.
 
- Kroppen tog helt slut på det tredje varvet. Det kändes som att jag nästan stod still i backarna. Sen när det i princip bara var utför kvar så ramlade jag och spräckte bindningen så jag fick gå en och en halv kilometer. Men jag fyllde på med rejält med pasta och godis efteråt och kroppen verkar ha tagit till sig den energin, säger Wickbom som skickade ut Linus Rapp i kamp om medaljerna. Det slutade med brons bakom Ryssland och Norge.
 
- Det var en nervös väntan, och det fanns en osäkerhet med tanke på att det var så stor skillnad mellan gafflingarna. Men jag är väldigt glad att det räckte till en medalj. Detta är min första seniormedalj, det är något som jag kämpat för i flera år, och jag är väldigt nöjd med mitt mästerskap om man räknar bort floppen på långdistansen. Riktigt kul med medaljen i dag och topp-6-medaljen på sprinten, säger Rasmus Wickbom.
 
Det svenska andralaget stämplade tyvärr fel på startsträckan och diskades.
 
Herrar: 1) Ryssland (Vladislav Kiselev, Sergey Gorlanov, Andrey Lamov), 79.59, 2) Norge (Isak Jonsson, Audun Heimdal, Jörgen Baklid), +0.38, 3) Sverige (Erik Blomgren, Rasmus Wickbom, Linus Rapp), +1.25.
 
Det svenska andralaget med Edvin Nordström, Jonatan Ståhl, Truls Lindholm stämplade fel på startsträckan.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl med silver och Ella Turesson med guld på U23-VM.
Landslagstrupper skidorientering 2024-2025
Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Fler nyheter