Andrei Lamov, tränare på den nystartade NIU i MTBO i Falun, är ute och cyklar.
22.11.2022

Dags att ansöka till NIU i MTBO

Mountainbikeorientering
Vill du träna MTBO i ett av landets bästa stigsystem med kartor från VM/JVM 2022? Missa då inte att ansöka till det nystartade NIU i MTBO i Falun, där Andrei Lamov nu anställts som tränare. Sista ansökningsdag är 30 november.

OLGY i Falun utökas med MTBO

Från och med höstterminen 2023 börjar en nationell idrottsutbildning (NIU) i mountainbikeorientering på Lugnet- och Kristinegymnasiet i Falun. Här bedrivs sedan hösten 2020 en NIU i orientering.

På den nya MTBO-utbildningen finns det plats för 12 MTBO-elever, och man kommer att ta in fyra elever per år.

Träna i mästerskapsbanor med nya kartor

Tanken är att upplägget kommer likna det för NIU orientering, där styrketräning och teoriundervisning körs gemensamt medan konditions- och teknikträning körs MTBO-specifikt.

Lugnet, som stod som värd för VM/JVM i MTBO i juli där det svenska landslaget gjorde sitt bästa världsmästerskap någonsin, erbjuder optimala träningsförutsättningar tack vare ett stort och tätt stigsystem. Dessutom kommer man att använda sig av kartorna från VM/JVM, som är alldeles sprillans nya.

Karta över en av tävlingarna som hölls i Säter under MTBO-VM.
Karta över en av tävlingarna som hölls i Säter under MTBO-VM.

 

Ny tränare

Till sist, en hälsning från MTBO-tränaren Andrei Lamov:

– Hej! Jag längtar efter att snart börja jobba på Lugnet-/Kristinegymnasiet som MTBO-tränare. Själv har jag större bakgrund i skidorientering där jag tog flera internationella medaljer men nu ser jag fram emot möjligheten att dela med mig av min passion till fart och orientering på cykel. 

– MTBO växer snabbt i världen, och i Sverige, och därför känner jag ett stort ansvar till er blivande elever så att ni kan utvecklas och nå er fulla potential. Det blir såklart roligt och spännande att coacha alla elever i den fantastiska miljön i Falun. Sök gärna så ses vi till hösten!

Lamov växte upp i en riktig idrottsfamilj och har provat alla orienteringsgrenar. Men kärleken till skidor bidrog till att han lyckades bäst inom skidorientering, där han tog flera VM-medaljer. 

Parallellt med sin idrottskarriär valde Lamov att utbilda sig till idrottslärare och tränare. De sista åren har han arbetat som tränare för RIG och NIU-elever inom MTBO, skidorientering och längdskidor i Mora.

Ansökan

Ansökan görs via SOFT:s hemsida och är öppen fram till den 30 november. 

Har du frågor eller bara nyfiken på att veta mer? Hör av dig till:

Andrei Lamov, tränare MTBO, andreilamov@gmail.com

Ludvig Åhlund, tränare/instruktör MTBO, ludvig.ahlund@falun.se

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

 

RELATERADE NYHETER

Tilda Palm efter U23-VM-brons på långdistans.
Brons för Tilda Palm på U23-VM:s långdistans
En glad Tilda Palm efter silver på sprinten vid U23-VM i Lettland.
Silver på U23-VM i Lettland för Tilda Palm
Truppen som åker världscupen i Lettland
Inför världscupen omgång 2 i MTBO
Fler nyheter