Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
20.10.2021

Dags att nominera till Silvastipendiet Care more 2021

Orientering
Vi vet att det finns många som verkligen bryr sig, många som lägger särskilt fokus på miljö, inkludering eller jämställdhet. Känner du någon som jobbar extra hårt i dessa coronatider? Nominera i så fall vederbörande till Silvastipendiet Care more.
2019 gjordes en nylansering av Silvastipendiet och 2021 blir tredje året som detta ”nya” stipendium delas ut som premierar orienterare eller orienteringsföreningar som jobbar extra hårt med frågor relaterade till miljö, inkludering eller jämställdhet.
 
Efter ytterligare en säsong när mycket av vår verksamhet drabbats av coronapandemin, breddas priset något. I år ligger extra betoning på stipendiets motto, "Care more" – oavsett vilket område det handlar om.
 
Ifjol delades stipendiet på 25 000 kronor av Anna-Lena Svensson och Lars Melander, Lidköpings Vintersportklubb, och Jefta Langerak, Järfälla OK.
 
Vem eller vilka tycker du ska få priset i år?
 
- Vi på Silva är oerhört glada och stolta över att få dela ut detta pris. Priset är dessutom formulerat kring värderingar som kanske är viktigare att än någonsin att lyfta fram. Genom detta stipendium får vi chansen att uppmärksamma några av alla orienteringshjältar vi vet finns där ute,  säger Richard Jägrud, vd på Silva.
 
Nomineringar kan göras av vem som helst och de skickas till silvacaremore@orientering.se
Ange vem eller vilka du vill nominera och motivera varför. Skicka in senast 5 november.
 
Beslut om vem som blir stipendiat tas av Silvastiftelsens styrelse strax efter nomineringstiden har gått ut och kommuniceras i samband med ordförandekonferensen den 20-21 november.

RELATERADE NYHETER

Martin Regborn, Albin Ridefelt, Johanna Ridefelt, Elias Kuukka och Karolin Ohlsson ler framför kameran på väg upp på vulkanen Teide på Teneriffa.
VM-träning i långa backar pågår
En vit trävilla, tillverkad av Eksjöhus, belägen i en solig trädgård.
Eksjöhus blir ny premiumpartner
Utsikt mot havet från Ögeltjärnsberget, Örnsköldsvik
Sverige söker VM, JVM och världscup
Fler nyheter