Svensk Orientering logotyp
24.07.2022

Dags för ett efterlängtat O-Ringen

Orientering
Så var det då äntligen dags för O-Ringen. Efter två inställda år i Uppsala på grund av pandemin strömmar nu orienterarna in till Uppsala. – Man får gåshud, säger projektledaren Jens Lindqvist.

Det har varit tufft för O-Ringen Uppsala att behöva ställa in två år i rad. Nu är det dock äntligen dags och det får känslorna att svalla för O-Ringen Uppsalas projektledare Jens Lindqvist.

Vad säger du med bara några timmar kvar till invigningen?
– Äntligen! Det är väl det alla känner tror jag. Jag har några ord till på läpparna och det är tacksamhet och gåshud. Det finns någon form av ödmjukhetskänsla i bakgrunden även om man nu nästan har glömt pandemin, säger Lindqvist och fortsätter;

–  När jag läser på min funktionärströja och det står 2020 på den så blir det tydligt. Att vi har klarat av att överleva det här och fått hjälp från alla runt omkring och nu står här gör att man är tacksam. Nu får man gåshud igen. Det är ju det där vi alla längtat efter, fortsätter Lindqvist.

Invigningen sker på Studenternas i Uppsala 16.00 och följs direkt av Bagheerastafetten för ungdomslag. Se film från invigningen och Bagherastafetten.

I morgon avgörs första etappen vid Arena Pattons Hage intill Hågadalen för såväl OL, MTBO och PreO.

När det gäller OL-tävlingarnas elitklasser så är det flera av de svenska landslagslöparna som ska springa EM i Estland nästa vecka som kommer till start. Alla kommer dock inte att fullfölja hela O-Ringen. Tove Alexandersson kommer till exempel endast vara med inledningsvis.

Några EM-löpare som planerar att springa hela Elittouren är Sara Hagström, Lisa Risby och Gustav Bergman. Prissumman för en totalseger i D 21E och H 21E är 80 000 kronor.

För Gustav Bergman har det gått många år sedan han genomförde ett helt O-Ringen. Det var nämligen 2013 när han slutade på fjärde plats bakom trion Thierry Gueorgiou, William Lind och Peter Öberg.

– Året efter hade jag också planen att springa hela men fick bryta. Sedan har det varit mästerskap direkt efter som gjort att det inte blivit något O-Ringen, vilket varit synd, säger Gustav Bergman och fortsätter:

– Nu är planen att springa hela O-Ringen men jag måste känna av efter hand för det viktigaste är ändå EM.

Startlistor finns här.

Bildtext: Äntligen säger O-Ringen Uppsalas projektledare Jens Lindqvist. Bild: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter