Svensk Orientering logotyp
31.08.2022

Dags för final i MTBO-cupen

Mountainbikeorientering
Kommande helg avslutas Svenska Cupen i MTBO med sprint och masstart i småländska Nybro. I seniorklasserna är det Nadia Larsson, Fredrikshofs IF och Rasmus Nordgren, OK Kåre, som har ledningen.

I herrklassen leder Rasmus Nordgren med 342 poäng följd av Haninge SOK:s Sebastian Svärd med 325 och Marcus Jansson, Garphyttans IF med 255. Världsmästaren på långdistans från i somras, Marcus Jansson, kan plocka in många poäng då han bara har fem resultat så här långt i cupen.

I damklassen leder Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK med 366 poäng följd av Cecilia Thomasson, Östersunds OK, med 297 och Linn Bylars, Forsa OK, med 284. Ingen av dessa är dock anmälda till helgens tävlingar och det innebär att sjätteplacerade Anna Tiderman, Haninge SOK, har möjlighet att avancera hela vägen till totalseger.

Bland killarna på juniorsidan leder Jon Hansson, OK Kåre, med 360 poäng närmast före klubbkompisen Albin Sjöblom. Ingen av dem kommer till start under finalhelgen och öppnar upp för avancemang för trean och fyran, Arvid Svensson, Björkfors GoIF och Alexander Dyberg, IFK Lidingö SOK.

Bland tjejerna är det tätt i toppen där Hanna Ring, Ronneby OK och Ida Erntsson, Finspångs SOK, båda har 350 poäng. Båda kommer till start i helgen.

På lördagens sprint bjuder arrangerande Nybro OK på ett flackt tävlingsområde i tre olika skogsområden som är avskilda med gång- och cykeltunnlar. På söndagens masstart väntar ett skogsområde med många snabbcyklande stigar och vägar men också en hel del utmanande tekniska stigar och en del kupering vid Svartbäcksmåla skidstadion.

Regler och poängberäkning för Svensk Cupen MTBO finns här.

Totalställning Svenska Cupen MTBO efter nio av elva deltävlingar.

Bildtext toppbild: Fredrikshofs Nadia Larsson leder Svenska Cupen i MTBO inför helgens två avslutade tävlingar i cupen där hon dock inte kommer till start. Bild. Jonatan Bylars.

RELATERADE NYHETER

MTBO Stjärnkampen
Vill du bidra till utvecklingen av mountainbikeorientering?
Tilda Palm efter U23-VM-brons på långdistans.
Brons för Tilda Palm på U23-VM:s långdistans
En glad Tilda Palm efter silver på sprinten vid U23-VM i Lettland.
Silver på U23-VM i Lettland för Tilda Palm
Fler nyheter