Dags för läger på Idre Fjäll
22.06.2022

Dags för läger på Idre Fjäll

Orientering
Mellan 26 juni till 1 juli hålls Rikslägret sommar och U25-Camp på Idre fjäll. Sammanlagt är runt 500 deltagare anmälda i åldrarna 13-25 år.

Rikslägret hålls två gånger per år, en gång under vintern med inriktning mot skidorientering och en gång under sommaren med inriktning på orienteringslöpning och mountainbikeorientering. Deltagarna kan välja mellan att kombinera grenarna eller fokusera på en. Precis som tidigare är har deltagare som är nyfikna på MTBO möjlighet att låna mountainbikecyklar och testa. Detta var väldigt uppskattat. Det går även att hyra cyklar på plats eller ta med sin egen och cykla mountainbikeorientering på alla eller några av träningarna.

Förra året ställdes Rikslägret in på grund av pandemin. I år är intresset stort hos landets 13–16 åringar, 453 ungdomar och ledare är anmälda. Utöver teknikträningar på fjället kan de som vill vara med på lägrets äventyrsdag resepktive lägermästerskapet som i år har temat "Alla kan bli vinnare". Äventyrsdagen är ett återkommande inslag på Rikslägret och en möjlighet för ungdomarna att lära känna varandra över distriktsgränserna. Även en föreläsning erbjuds lägerdeltagarna och deras ledare.

Under veckan kan ni följa allt som händer via Rikslägrets blogg.

U25-Camp

För juniorer och yngre seniorer i åldrarna 17–25 arrangeras för andar året i rad lägret U25-Camp. Lägrets deltagare erbjuds träningar, utbildningar, workshops och sociala aktiviteter. De som vill kan även kombinera med att delta i tävlingarna som arrangeras av Idrefjällens OK.

Deltagarna har själva möjlighet att välja vad de tycker är roligt och vill vara med på. Övergripande erbjuds två ”spår”: träning respektive utbildning. Utbildningarna som finns att välja mellan är banläggning, kartritning samt sist men inte minst ledarskap och barnträning som är en ny inriktning för i år. Oavsett vilket spår deltagarna väljer så finns det tid att träna varje dag och eller genomföra andra aktiviteter.

Maja Karlsson, 17 år, Tolered-Utby, är en av deltagarna i U25 Camp.

- Jag ser fram emot lägret och att testa ny terräng, säger hon.

Varje kväll erbjuds någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. 

Ledarna på U25-camp skriver en blogg under veckan i Idre, följ den här.

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter