Svensk Orientering logotyp
14.02.2022

Dubbelseger för Larsen i Svenska cupen

Skidorientering
Under helgen avgjordes andra och tredje deltävlingen av Svenska cupen i Härnösand.
Tävlingarna inleddes med sprint på lördagen och medeldistans på söndagen.

Båda tävlingarna avgjordes i ett relativt kuperat område med terräng av varierande karaktär. Banorna innehöll en del branta passager på smalspår.
På sprinten var tidsdifferanserna små om topplaceringarna i damernas seniorklass.

Sprintsegrare blev Lisa Larsen från Alfta Ösa på tiden 12.02. Endast 6 sekunder efter Larsen kom Frida Sandberg från Säterbygdens OK, trea kom Magdalena Olsson med tiden 12.29.

Herrarnas sprintlopp vanns av Andrey Lamov från IFK Mora OK på tiden 11.46, Rasmus Wickbom från I19 IF kom på andra plats 5 sekunder efter segraren, Gustav Johnsson från IFK Mora OK kom på tredje plats med tiden 12.12.

Under medeldistansen utökades tävlingsområdet och åkarna möttes av bitvis detaljrika spårsystem med intensiv kartläsning och branta sluttningar. Damernas bana mätte 7,3 kilometer och herrarnas 8,03 kilometer.
Lördagens segrare Lisa Larsen vann även medeldistansen. Magdalena Olsson avancerade en placering jämfört med gårdagen och kom tvåa. På tredjeplats kom Linda Lindkvist från IK Jarl Rättvik.

I herrklassen vann gårdagens tvåa Rasmus Wikbom över gårdagssegraren Andrey Lamov. Trea kom Linus Rapp från IFK Mora OK.