Svensk Orientering logotyp
18.08.2019

Dubbelsegrar för Larsson och Larsson

Mountainbikeorientering
Under helgen har det genomförts två deltävlingar i Svenska cupen MTBO i Tidaholm. I seniorklasserna blev det seger både på lördagens sprint och söndagens medel för Viktor Larsson och Nadia Larsson.

I herrseniorklassen har kampen hårdnat om totalsegern. Viktor Larsson har färre körda tävlingar men har vunnit de han ställt upp i och planerar även att köra de återstående. Så kampen om totalsegern är här en öppen historia. I stort sett var Viktor nöjd med båda sina lopp även om de var långt ifrån optimala. På medeldistansen blev det exempelvis en del vägvalsmissar och dessutom problem med ett böjt växelöra som gjorde att växlandet inte fungerade som det borde. Med sina två segrar går Viktor nu upp i delad ledning med Marcus Wadell. På tredje plats ligger Patrik Svedberg som åker hem från helgens tävlingar med två fina andraplatser.

I damernas seniorklass leder Linn Bylars överlägset och tog ytterligare två bra placeringar genom att vara tvåa och tre bakom Nadia Larsson. Och trots helgens två segrar så kommer Nadia inte ifatt Linn då hon inte får ihop tillräckligt många tävlingar för att kunna utmana om totalsegern. Även unga Elvira Larsson åkte bra under helgen med att vara trea och tvåa på de två tävlingarna.

Herrarna juniorklass innebar en hård kamp mellan Joel Ernstsson och Rasmus Nordgren båda dagarna. På lördagens sprint vann Joel med 27 sekunders marginal. Men Rasmus tog revansch på söndagen och vann med knappt två minuter, en tidsdifferens som Joel la bort på några bommar inledningsvis på banan. Och den vinsten gör att Rasmus fortfarande har chansen till en totalseger.

I damernas juniorklass är det dock avgjort. Alva Jonsson lade ytterligare två delsegrar till sina fyra tidigare och har redan avgjort i totalen. Alva var väldigt nöjd med söndagens lopp som var klockrent. På sprinten blev det dock ett mindre tidstapp då hon började åka mot fel kontroll på sin bana innan hon insåg sitt misstag och fick räta upp sin kurs.

Här hittar du resultaten från lördagens sprint

Här hittar du resultaten från söndagens medel

Här hittar du totalställningen i Svenska cupen MTBO

 

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter