Svensk Orientering logotyp
24.01.2022

EM-silver till Lisa Larsen

Skidorientering
Sprinten blev enligt henne själv ”ett fiasko”. Men i dag tog Lisa Larsen stor revansch när hon åkte hem silver på medeldistansen.
För ett år sedan åkte Lisa Larsen hem ett VM-guld i jaktstart. Senare under mästerskapet tog hon även silver i mixstafetten.
 
I dag fyllde hon på prisskåpet ytterligare, detta då hon åkte hem silvret på medeldistansen.
 
- Det var en utmanande bana rent orienteringstekniskt. Det gällde att verkligen hålla i orienteringen hela vägen. Det kändes som att jag mest åkte runt och tittade mig omkring för att säkerställa att jag var vid rätt korsning. Jag var inne på fel spår någon gång, men på det stora hela var det ett riktigt bra lopp, säger Larsen.
 
Starten sköts upp en timme på grund av det kommit mycket nysnö; gjorde det förutsättningarna extra tuffa?
 
- Jag startade sent så det var ganska många som hade åkt före mig, så jag kan inte säga att det påverkade mig så mycket. Men jag är väldigt glad över att jag lyckades komma tillbaka efter fiaskot på sprinten i helgen. Då gick allt fel. Inget stämde, därför känns den här medaljen extra bra, säger Larsen som var 17 sekunder bakom vinnande ryskan Mariya Kechkina.
 
Evelina Wickbom slutade tia och tredje bästa svenska blev Frida Sandberg på elfte plats.
 
Medeldistans, damer: 1) Mariya Kechkina, Ryssland, 37.32, 2) Lisa Larsen, Sverige, +0.17, 3) Tatiana Oborina, Ryssland, +0.30.
 
Övriga svenska placeringar: 10) Evelina Wickbom, +3.53, 11) Frida Sandberg, +4.17, 13) Linda Lindkvist, +4.29, 17) Elin Schagerström, +7.46, 20) Klara Yngvesson, +8.26, 33) Ella Turesson, +16.05

RELATERADE NYHETER

Masstart i skidorientering i Arvidsjaur.
Martin Hammarberg om helgens testtävlingar i Arvidsjaur
Elsa Hermansson och Gustav Johnsson är utnämnda till kranskulla och kransmas till det hundrade Vasaloppet.
Orienterare utnämnda till Vasaloppets kranskulla och kransmas
14
Anmäl dig till Riksläger Vinter 2024
Fler nyheter