Svensk Orientering logotyp
26.02.2020

Fina stafettframgångar för Sverige

Skidorientering
Under onsdagen avslutades skidorienteringstävlingarna i Vindeln med stafetter. I världscupen blev det en andraplats för damerna och en tredjeplats för herrarna. Därtill bärgade Blågult ett guld på ungdoms-EM och ett brons på junior-VM.

Den sista dagen stod alltså stafetter på programmet och det var flera av tävlingarna som hade nerv och dramatik ända fram till mål.

I damstafetten körde den svenska avslutaren Magdalena Olsson i mål som tvåa, blott fyra sekunder efter segrande Ryssland. Trea i mål blev Sveriges andralag där Lisa Larsen avslutade, men det är bara ett lag från varje nation som räknas varför Finland blev trea.

Kampen om pallplatserna stod hela vägen mellan Rysslands förstalag, Sverige 1 (Linda Lindkvist, Isabel Salén, Magdalena Olsson) och Sverige 2 (Frida Sandberg, Hanna Eriksson och Lisa Larsen).

De svenska herrarna slutade trea. Erik Blomgren växlade som sjua, 1.42 efter ledande Norge på förstasträckan. På andrasträckan förde Erik Rost upp laget till tredjeplatsen, men nu skiljde 2.17 upp till Norge på andra plats och 2.30 till Ryssland i tät.

På sistasträckan gjorde Rysslands Andrey Lamov vad han skulle och ryssarna gick i mål 2.20 före Norges Lars Moholdt och 3.09 före Sveriges Markus Lundholm.

I ungdoms-EM-stafetten blev det svenskt guldjubel. Petter Erlandsson, Isak Lundholm och Albin Gezelius stod för en imponerande insats och segermarginalen till Finland skrevs till slut till 4.36. På damsidan vann Ryssland, medan Sverige blev fjärde lag.

I junior-VM blev det bronsglädje för de svenska tjejerna. Elin Schagerström, Ellen Blennow och Lovisa Moqvist gick i mål 3.35 efter segrande Finland. På herrsidan segrade Ryssland, medan Sverige slutade femma.

HÄR hittar du alla resultat.

RELATERADE NYHETER

Masstart i skidorientering i Arvidsjaur.
Martin Hammarberg om helgens testtävlingar i Arvidsjaur
Elsa Hermansson och Gustav Johnsson är utnämnda till kranskulla och kransmas till det hundrade Vasaloppet.
Orienterare utnämnda till Vasaloppets kranskulla och kransmas
14
Anmäl dig till Riksläger Vinter 2024
Fler nyheter