Svensk Orientering logotyp
03.03.2022

Framför din åsikt: Lika beräknande segrartider för damer och herrar på IOF-tävlingar

Orientering
Just nu genomför IOF en enkätundersökning angående om damer och herrar ska ha lika beräknade segrartider.

Fram till slutet av mars pågår en stor enkätundersökning, via IOF, huruvida damer och herrar ska ha lika beräknade segrartider på IOF-sanktionerade tävlingar såsom WOC, JWOC och WMOC.

Enkät

Förbundet säger att orientering är den enda disciplinen där de beräknade segrartiderna fortfarande skiljer sig mellan dam och herr.

Sverige lämnade ett förslag till IOF:s generalförsamling om lika beräknade segrartider redan 2016 men då röstades förslaget ner. Nu är det uppe på agendan igen och IOF vill gärna höra vad du tycker.

Svara på enkäten till och med den 31 mars 2022.

Arbetsgrupp

IOF har också tillsatt en speciell arbetsgrupp kring jämställdhet inom OT. Nu söker de ytterligare deltagare, fem till tio personer, som kommer att vara del av en referensgrupp.

Förhoppningen är att gruppen kommer att representeras av nuvarande och före detta tävlande, tränare och arrangörer, från junior-, senior- och -mastersnivå, som kan bidra med olika perspektiv från sina respektive länder.

Vill du delta, kontakta Graham Gristwood: grahamgristwood@gmail.com och beskriv kortfattat din bakgrund samt varför du är intresserad av att medverka.

Ansökningstiden går ut den 31 mars 2022.

RELATERADE NYHETER

240714 Vmsprintstafett Tovealexandersson Tildaandersson
Svenskt antiklimax på VM-sprintstafetten
Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Fler nyheter