Svensk Orientering logotyp
27.11.2020

Garmin ny förbundspartner till SOFT: "Klockrent samarbete"

Orientering
Garmin har tecknat avtal som ny förbundspartner till SOFT. "Jag är oerhört glad att få in ytterligare ett kvalitetsbolag som partner. Garmins produkter vänder sig till våra utövare och vår målgrupp, både motionär och elit", säger Fredrik Tanfara.

Navigation, utomhusaktiviteter och en aktiv livsstil är tre områden som ligger såväl Garmin som Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) varmt om hjärtat.

Nu står det klart att SOFT kommer att inleda ett samarbete med Garmin, som kommer att gå in som förbundspartner.

- Vi välkomnar Garmin som ny förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet. Jag är oerhört glad över att få in ytterligare ett kvalitetsbolag som partner med produkter som vänder sig gentemot våra utövare och vår målgrupp. Detta såväl motionär som elit. Att få in Garmins expertis kommer även vara gynnsamt för landslaget som blir försedda med den senaste tekniken i deras fortsatta utveckling med målet att skörda medaljer för Sverige, säger Fredrik Tanfara, marknads- och försäljningschef på SOFT.

Mauricio Hultgren jobbar med affärssamarbeten på Garmin:

- Orienteringssporten har fått ett tydligt uppsving under de senaste åren. Tove Alexanderssons framgångar på Idrottsgalan och explosionen när det gäller användandet av hittaut är bara två exempel på detta. Vi ser från Garmins sida väldigt positivt på det här samarbetet med Svenska Orienteringsförbundet, och det finns ju en väldigt tydlig koppling mellan oss. Användandet av aktivitetsklockor har ökat stadigt de senaste åren, och vi både tror och hoppas att det kommer att fortsätta på samma sätt. Att kunna mäta din träning, hjälpa till att motivera dig till att röra på dig, samt möjligheten att registrera din sömn är bara tre av de delar som gör produkterna användbara för både den yttersta eliten och för dom som vill komma igång med träningen.

En del i samarbetet är att svenska orienteringslandslaget kommer att använda Garminklockor i både tränings- och tävlingssammanhang:

- Det har ju skett en enorm utveckling när det gäller GPS-teknologin, och det är givetvis något som vi använder på ett omfattande sätt i landslagsverksamheten. På alla våra träningsläger springer samtliga löpare med GPS-klockor för att vi ska kunna analysera träningen på bästa sätt. Och det är något som alla orienterare, oavsett om de är på landslagsnivå eller ej, kan lära sig mycket av, säger Håkan Carlsson, landslagschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Inom kort kommer det via Svenska Orienteringsförbundets kanaler läggas upp en kampanj där du kan köpa några av Garmins klockor till rabatterat pris:

- Det känns väldigt bra att vi kan ge alla våra medlemmar den här möjligheten. Dessutom går överskottet tillbaka till orienteringen. Vi ser helt enkelt detta som ett klockrent samarbete, säger göteborgaren Fredrik Tanfara.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter